Panasonic predstavio bateriju za Teslu sa pet puta većim kapacitetom

Auto 26. okt. 202116:52
Podeli:
Foto: Tesla

Japanski Panasonic predstavio je u ponedeljak prototip baterije sa pet puta većim kapacitetom od trenutnih, a direktor odeljenja proizvodnje baterija Kazuo Tadanobu rekao je da će to pomoći u produbljivanju poslovnih veza sa američkim proizvođačem električnih automobila Tesla.

Tadanobu je poručio da Panasonic ne namerava da proizvodi jeftinije baterije za električna vozila na bazi litijum-gvožđe fosfata (LFP).

Kako piše N1, Panasonic je ove godine uspostavio testnu liniju u Japanu kako bi proizveo baterijsku ćeliju 46 milimetara širine i 80 milimetara visine, za koju kompanija Tesla tvrdi da će skladištiti više energije, prepoloviti troškove proizvodnje baterije i dovesti do stostrukog povećanja proizvodnje baterija do 2030. godine. “Razvili smo bateriju zbog snažne želje druge uključene strane i mislimo da to može dovesti samo do jačanja veza”, rekao je Tadanobu.

Panasonicova usmerenost na produbljivanje poslovnih veza sa Teslom dolazi u vreme kada proizvođač električnih vozila širi mrežu svojih dobavljača, sklapajući ugovore o snabdevanju sa južnokorejskim LG Energy Solutionom, u vlasništvu LG Chema, kao i kineskom kompanijom Contemporary Amperex Technology.

Bonus video: Dovoljan je bio trenutak nepažnje, pa da Tesla završi u reci

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar