Neuništiva Lada Niva dobija novu, još robusniju verziju

Auto 27. jul. 202114:04 > 14:11
Podeli:
Foto: Avtovaz

Amerikanci imaju Ford Bronco, a Rusi Ladu Nivu Bronto. Obnovljeni model sada će se nuditi i u različitim verzijama, pa prvi put dobija i varijantu posebno skockanu za teren.

Kada znamo da se danas više od 650.000 primeraka Nive vozi po Rusiji i drugim zemljama, novi projekat je od izuzetne važnosti za rusku kompaniju.

Uskoro dolazi nova generacija Lade Nive i kojoj smo još prošle godine pisali na našem portalu. Dok ne stigne, Lada je odlučila da obožavaoce jednog od najdugovečnijih terenaca počasti specijalnim verzijama.

Legendarna Niva je i u petoj deceniji mnogima privlačan izbor, posebno onima koji traže kombinaciju jednostavne arhitekture i odličnih terenskih sposobnosti, sve začinjeno krajnje povoljnom cenom. Model je nedavno obnovljen, a sada je stigla i posebno atraktivna Bronto varijanta, piše Index.hr.

Radi se o paketu opreme koji se pre nudio kao aftermarket dodatak, a sada može da se birati odmah pri kupovini novog automobila. Osnova je ista i zove se Niva Legend, a na listi opcija su dva nivoa opreme, Luxe i Prestige.

Posted by Cars Lovers In Egypt on Sunday, July 25, 2021

Najopremljenija Niva ima klima-uređaj, grejana sedišta, kao i elektrifikovane i grejane retrovizore. Paket Luxe donosi još metalne branike, proširene blatobrane i 15-inčne terenske točkove. Prestige sa druge strane ima plastične branike, zaštite za pragove, svetla za maglu i naglašenu prednju rešetku hladnjaka.

Ko želi da se ističe, na raspolaganju su i LED krovna svetla kao i kamuflažna boja, ali uz doplatu. Kao što smo već rekli pri predstavljanju redizajna, unutrašnjost je modernizirana novim kokpitom, sedištima i boljom zvučnom izolacijom.

Osnova je ostala ista, uključujući 1.7-litarski benzinski motor koji nudi 83 KS. Početna cena obnovljene Nive je oko 7.500 evra.

 

Više o modernoj Ladi Nivi Travel pročitajte ovde.

Bonus video: Pogledajte kako se vozi trotočkaš iz serije „Mućke“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar