Nešto vrlo neobično spremaju u Poršeu

Auto 27. okt. 202009:34
Podeli:
Foto: Twitter/Autocar

Na “špijunskim” fotografijama koje kruže internetom, vidi se aktuelna generacija Poršeovog modela “911”, ali sa povišenim rastojanjem od tla. Da li je po sredi novi “sportski krosover” ili kakva posebna, limitirana verzija saznaćemo uskoro.

Prototip na fotografijama svakako je generacija „992“, ali sa povišenim klirensom i velikim razmakom oko rubova točkova koji su popunjeni stiroporom, prenosi Autocar.

Foto: Twitter/Autocar

Saznajte još:

Ovakvo “punjenje” rubova povremeno se koristilo pri razvoju i testiranju ogibljenja, kao i da prikrije određene izume koji se koriste na vazdušnom oslanjanju.

Međutim, kako se spekuliše, ovde je možda reč o razvoju ranije najavljivanog projekta “safari” – odnosno limitirane serije “911-ice” sa većim rastojanjem od tla.

Foto: Twitter/Autocar

Iz Poršea nije stigao zvanični komentar na ove fotografije, ali kako navodi Autocar, još 2018. godine direktor prodaje Detlev von Platen donekle je najavio ovakav model.

Tada je izjavio da bi bila dobra ideja “povisiti” sportski “911”, ali da tako nešto ne bi bilo standardna karoserijska verzija u ponudi, već ograničena. Ovo bi se inače uklopilo sa idejom Poršea da dodatno proširi gamu modela “911”.

Foto: Twitter/Autocar

Podsetimo da su povišene verzije sportskih modela sa znakom Poršea od ranije poznate u moto-sportu. Tako je podignuti “911” još krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina bio korišćen u reli-trkama.

Foto: Twitter/Autocar

Štaviše, tokom “East African Safarija” 1978. godine, “911-ice” sa povišenim klirensom su uspešno završile trku. Iako ovakve verzije nikada nisu ušle u serijsku proizvodnju, “safari” je postao opšteprihvaćeni naziv za podignute “911-ice.”

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar