Nema šta nema: Opel sprema kamper verziju za Zafiru (FOTO)

Auto 07. mar. 202110:24 > 18:23
Podeli:
Foto:Opel

Bračni krevet, panorama, ormarići, šporet, frižider i umivaonik, samo su deo nove verzije Opelove Zafire Life, koja će za nekoliko meseci biti dostupna i kao moderan kamper. Stručnjaci iz Crosscampa pretvorili su Opelovu „sobu na točkovima“ u praktičnog pratioca na putovanjima.

Iako je Crosscamp Flex sa opremljenom mini-kuhinjom, ormarima, šporetom i umivaonikom idealan za duže odmore, jeftiniji novi Crosscamp Lite pravi je saputnik za sve. Zahvaljujući visini od samo 1,99 metara, može čak da pristupi većini javnih garaža.

Kamper dug 4,95 m takođe nudi dovoljno prostora za kupovinu, selidbe ili jednostavno za prevoz porodice – uz mogućnost sedenja za do sedam osoba. Budući da je ugrađena oprema ograničena na minimum, Crosscamp Lite umesto toga ima obilje prilagodljivih mogućnosti skladištenja.

Tu spadaju šporet na gas koji se može pomeriti pozadi, prostor za bateriju u dnevnoj sobi i odeljak za gasnu bocu od 1,8 kg. Pored drugih kliznih vrata (standardna oprema) na strani vozača nalazi se mobilni kontejner za odlaganje koji se takođe postavlja na zadnji deo vozila.

Novi Crosscamp Lite idealno je opremljen za izlete na otvorenom – i noću i danju. Šporet se može koristiti na otvorenom, dok između prednjih sedišta može da stane 13-litarski mini frižider za osveženje.

Noću se klupa iza prednjih sedišta brzo pretvara u bračni krevet širok kao cela unutrašnjost, dimenzija 140 x 200 cm. Još dva kreveta 120 x 200 cm mogu se postaviti ispod krova na podizanje (standardna oprema). Zaspati i probuditi se uz prelepe poglede moguće je pomoću tri krovna panoramska prozora.

Foto:Opel

Nudi i brojne najsavremenije tehnologije i asistencije

Novi Crosscamp Lite nije samo praktičan, već i bogato opremljen. Standardna oprema (zasnovana na opremi Zafire Life) sadrži pomoć pri održavanju vozila u traci, prepoznavanje saobraćajnih znakova, pomoć pri kretanju uzbrdo, polu-adaptivni tempomat, upozorenje na čeoni sudar, pomoć pri kočenju u hitnim slučajevima i upozorenje na pospanost vozača.

Tu su i Head-Up displej, multimedijalni radio kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlay, kamera za panoramski pogled sa zadnje strane od 180 stepeni i Park Pilot napred i pozadi. Dvozonska klima i grejanje sedišta za vozača i suvozača dodatno povećavaju udobnost.

Optimalno prianjanje na svim površinama nudi IntelliGrip kontrola pogona, dok se Crosscamp varijante nude uz sve verzije pogonskih sklopova Opel Zafire Life.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar