Najviše kazni za prebrzu vožnju dobijaju vozači japanske marke

Auto 09. okt. 202110:28
Podeli:
brzinomer, ubrzanje
Foto: Shutterstock

Američka web kompanija Insurify, koja se bavi upoređivanjem automobilskih osiguranja, analizirala je podatke o prekoračenjima brzine u odnosu na 393 modela vozila, i utvrdila vozači kojih automobila imaju "najtežu nogu" na gasu.

Model koji u SAD najčešće dobija kazne za prebrzu vožnju je Subaru WRX i to treću godinu zaredom. Još je zanimljivija činjenica da se Subaru na top 10 listi pojavljuje tri puta, sa svoja tri modela – WRX-om, BRZ-om i Imprezom.

Prema podacima, 18,8% vozača WRX-a ima barem jednu kaznu za prekoračenje brzine, što nije uporedivo s državnim prosekom od 9,59 odsto, prenosi N1.

Hyundai Grupa je takođe vrlo dobro zastupljena na navedenoj listi – u prvih 10 pojavljuje se Hyundai Genesis Coupe (17,72%) i Kia Stinger (16,58%) i Hyundai Veloster (14,65%).

I Volkswagen Golf GTI pronašao je svoje mesto na popisu, iako smo očekivali i bolje s osvojenim osmim mestom i 14,95 odsto.

Foto:Volkswagen

Insurify napominje da su maloprodajne cene svih navedenih automobila niže od nacionalnog proseka od 41.044 američkih dolara, čime bi se veći broj kazni mogao objasniti činjenicom da ih jednostavno ima više na ulicama.

Bonus video: Pogledajte kako je bilo na automobilskom skupu Cars and Coffee Srbija

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar