Najbolje ubrzanje do „stotke“ na svetu: Tesla Roadster

Auto 23. maj. 202113:13
Podeli:
Foto: Tesla/Promo

Izgleda da će druga generacija Roadstera, osim raketne tehnologije, imati i raketno ubrzanje.

Pročitajte još:

Roadster će biti novi dodatak u Teslinoj gami kad uđe u proizvodnju, uskrsnuvši pločicu s imenom koju je nosila prva generacija davne 2008. godine, piše Auto Klub.

Izgleda da se novitet ne nalazi na vrhu liste Maskovih prioriteta, s obzirom na to da je premijera zakazana za ovu godinu, ali još ništa nismo čuli od 2017. godine.

To je očekivano s obzirom na to da je reč o specijalnom, skupom modelu kalifornijske kompanije.

Foto: Tesla/Promo

Naime, „ubica“ super i hiperautomobila otkriven je još 2017. godine zajedno sa SpaceX paketom za poboljšanu upravljivost. Međutim, raketna tehnologija ima još jednu prednost – sulude performanse. Očekivali smo ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 1,9 sekundi, međutim, niko iz Tesle nije pružio cifru nakon vesti o SpaceX paketu. Izgleda da će druga generacija Roadstera, osim raketne tehnologije, imati i raketno ubrzanje.

Foto: Tesla/Promo

Tačno vreme ubrzanja otkriveno je bez puno pompe, pa ko primeti. Naime, jedan posetilac automobilskog muzeja ‘Petersen’ u Kaliforniji snimio je nekoliko fotografija Roadster prototipa, pri čemu se u kadru našao prateći opis: „(…) vreme od 0-100 km/h za 1,1 sekundu“. To je definitivno najbolje ubrzanje na svetu.

Osnovni model startuje sa 200.000 američkih dolara, dok će Founder’s Series verzija biti skuplja za 50.000 dolara. Ipak, verovatno će se svih 1.000 primeraka prodati sa SpaceX paketom, za koji cena još nije poznata.

Foto: Tesla/Promo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar