Foto:BMW

BMW iz godine u godinu beleži dobru prodaju motocikala, a kako bi i ove godine zadovoljili kupce, predstavljeni su noviteti koje ćemo danas ukratko opisati. Ove godine BMW je iz skoro svakog segmenta predstavio nešto novo, počev od sportskih, preko putnih, pa sve do kruzera.

Kratak pregled noviteta započećemo od segmenta sportskih motocikala i uzdanice superbajk ekipa u vidu M1000RR sportskog motocikla.

BMW je dobro razmotrio sve i uvideo je da je previše komplikovano da drastično unapređuje S1000RR, jer bi cena osnovnog modela otišla visoko. Tako su se odlučili da naprave limitiranu seriju M1000RR motocikala kog krase vrhunske komponente.

Foto:BMW

U skladu sa reputacijom M automobila, M1000RR predstavlja sportski i ekskluzivni paket koji uključuje snažan agregat sa 212 KS (156 kW) pri 14.500 o/min. Nije samo agregat taj koji je vrhunski na ovom motociklu. Tu je i ceo paket koji podrazumeva karbonske oklope, lagane točkove, M kočioni paket, novorazvijene aerodinamične oklope, ali i naprednu elektroniku.

BMW R1250GS Edition 40

Verovali ili ne, prošlo je već 40 godina od prvog GS-a koji je utabao put ostalim generacijama i napravio legendu od ovog motocikla.

Foto:BMW

Za 2021. godinu, R1250GS Edition 40 ne dolazi sa nekim većim izmenama. Uglavnom je reč o kozmetičkim promenama i novim bojama povodom 40 godina GS serije.

BMW G310R

Za one nešto mlađe, kao i za one sa A2 vozačkom kategorijom BMW je izbacio novi G310R – naked motocikl neodoljivog izgleda.

Ispod agresivnog dizajna krije se i jednocilindrični agregat, radne zapremine od 313 cm3. Iz ovog agregata izvučena je prilično respektabilna snaga koja iznosi 34 KS pri 9.500 o/min. Osim snage i ostale komponente su na BMW nivou.

Foto:BMW

Tu su još i BMW R1250RT, BMW F850GS Edition 40, kao i njegovo veličanstvo – R18, o kojima više možete saznati ovde.

 

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram