Novi KTM 450 Rally Replica: Spreman za najteža takmičenja

Moto 29. jun. 202110:52 > 26. nov. 2021 12:02
Podeli:
Rally Replica, motor
Foto: KTM

Čim se Dakar reli završi, proizvođači odmah počinju sa pripremama za naredni reli i sa poboljšanjima na takmičarskim motociklima. KTM očigledno nije sedeo skrštenih ruku i već sada je dostupan KTM 450 Rally Replica, motocikl napravljen da savlada sve prepreke.

KTM 450 Rally Replica je čistokrvni takmičarski motocikl koji se iz godine u godinu unapređuje. Matijas Walkner, Tobi Prajs i Sem Sanderlend nisu imali sreće da osvoje ovogodišnji Dakar reli. Zato je KTM rešio da manjim modifikacijama učini 450 Rally Replica motocikl kompetentnijim.

Rally Replica, motor
Foto: KTM

Srce ovog motocikla i dalje čini jednocilindrični, vodeno hlađeni agregat radne zapremine 449,3 cm³, sa jednom bregastom osovinom u glavi. Agregat je manje – više ostao netaknut. Kutija filtera za vazduh i “twin – air” filteri postavljeni su iznad agregata kako bi omogućili što bolji protok vazduha.

Najveća novina je menjač, reč je o Pankl menjaču sa identičnim odnosima koje koristi fabrička ekipa. Menjač ima unapređen mehanizam promene stepena prenosa koji omogućava mekšu promenu. Komponente unutar menjača tretirane su sa specijalnim završnim premazom kako bi se poboljšala pouzdanost i izdržljivost.

Što se samih performansi tiče, te podatke KTM ne objavljuje pošto je reč o čisto takmičarskom motociklu. Unapređena je i zadnja viljuška, ogibljenje je novo, a više o detaljima pročitajte ovde.

Sada već normalna stvar je i to da KTM pravi svega 80 primeraka 450 Rally Replica motocikla. Budući da je ovaj model pre nekoliko dana zvanično pušten u prodaju, verovatno će ubrzo biti rasprodati svi primerci. Cena nije zvanično objavljena.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram