Za avanturiste: Beograd dobio novi salon KTM motocikala

Auto 02. apr. 202112:58
Podeli:
Foto:Promo

Delta Auto grupa je od ove godine zvanično postala novi uvoznik i distributer motocikala austrijskog proizvođača KTM za tržište Srbije, a juče je otvoren i novi prodajno-servisni centar, čime je otpočelo novo poglavlje za ovaj sve popularniji moto brend u našoj zemlji.

Prepoznatljiv dizajn dominantno narandžaste boje, sirova snaga, velike mogućnosti personalizacije motocikala i uspesi u svetu moto sporta, govore o karakteru KTM motocikala i njihovih vlasnika, njihovoj međusobnoj povezanosti i strasti. Avantura i neograničene mogućnosti su prve asocijacije na ovaj brend.

Na Novom Beogradu, u Ulici Omladinskih Brigada 33a, svoje premijere će imati najnoviji KTM modeli za 2021. godinu, kao što su 1290 Super Adventure S, 890 Adventure R, 1290 Super Duke R, 890 Duke R, 450 EXC-F Six Days, zajedno sa popularnom KTM dodatnom opremom, dok se uskoro očekuje i online prodaja. Na istoj lokaciji otvoren je i servisni centar za motocikle.

Foto:Promo

Uskoro se očekuje i otvaranje prodajno-servisnog centra i u Novom Sadu, čime se nastavlja širenje „narandžaste“ mreže na teritoriji Srbije.

Podsetimo da je KTM još 1951. godine razvio svoj prvi motocikl R100 u Austriji, a prvi serijski modeli su se pojavili 1953. Od samog starta KTM modeli su se takmičili na lokalnim trkama, a tokom sedamdesetih i osamdesetih godina postignut je značajan uspeh, pobede i titule kako na evropskim, tako i svetskim šampionatima u motokros i enduro trkama.

Do devedesetih, ovaj uspeh je značajno porastao i obuhvatio zadivljujuću zbirku svetskih titula, i to pre ulaska u ekstremni svet relija Dakar. Trka nikada ne prestaje, svaka je samo priprema za narednu, tako nije iznenađujuće da se KTM ponosi sa preko 270 titula na različitim šampionatima.

Nakon samo 4 godine od ulaska u MotoGP, KTM postiže značajnije uspehe i u ovom šampionatu. Danas KTM proizvodi motocikle različitih namena, najpopularniji su hard enduro (EXC modeli), dirt trail (SX modeli), travel (Adventure i Super adventure modeli), naked bike (Duke modeli), a pored još nekoliko kategorija motocikala, KTM se pozicionirao u automobilizmu sa sve popularnijim X-BOW modelom.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar