Foto: Promo

Naredne godine očekuje nas dosta noviteta kada su u pitanju motocikli iz Honde. U daljem tekstu dajemo pregled najavljenih modela.

Honda X-ADV

Kod jednog od najpopularnijih modela, “X-ADV” snaga je povećana na 57 KS pri 6.750 o/min, a najveći obrtni moment iznosi 69 Nm pri 4.750 o/min. SOHC agregat od osam ventila kod “X-ADV” obezbeđuje agilnu i startnu vožnju, a unapređena je i stabilnost, dok je nova verzija ovog motocikla za 1,4 kg lakša od prethodne.

Foto: Promo

Efikasan agregat omogućava autonomiju od 366 km sa rezervoarom za gorivo od 13,2 l. Vozač može da bira između četiri režima rada: standard, sport, rain (za mokre podloge) i gravel (za makadam).

Saznajte još:

Dizajn je agresivniji nego pre, a tu je i novi LED dvostruki far sa svetlima za dnevnu vožnju, novi vetrobran za zaštitu od vetra i lošeg vremena, dok veći skladišni prostor od 22 litre obuhvata novu kasetu i sadrži USB punjač.

Zahvaljujući sistemu “Honda Smartphone Voice Control” omogućava povezivanje sa pametnim telefonom na novom TFT ekranu od pet inča.

Novi “X-ADV” biće dostupan u potpuno novoj Grand Prix crvenoj boji, Graphite crnoj, Matt Beta metalik srebrnoj i Pearl Mud sivoj.

Za vozače koji poseduju dozvolu A2 dostupna je verzija i od 35 kW, koja se lako može konvertovati u verziju pune snage u Hondinom servisnom centru. Isto tako, moguće je ograničiti verziju sa punom snagom na 35 kW ponovnim mapiranjem elektronske kontrolne jedinice.

Honda Forza 350

Agregat od 330 “kubika” novog “forza 350” modela isporučuje dodatnih 3 kW snage pri 7.500 o/min. i 4,3 Nm više obrtnog momenta pri 5.250 o/min. Najveća brzina iznosi 137 km/h, a odlikuje ga i za 0,7 s brže ubrzanje do 200 m. Ima unapređenu Smart Power+ tehnologiju koja obezbeđuje punu ekonomičnost od 30 km/l (WMTC mod).

Foto: Promo

“Hondu Forza 350” odlikuje kratak ram i kompaktne dimenzije. Oba točka su od livenog aluminijuma: zadnji prečnika 14, a prednji 15 inča.  Spremne su i dve potpuno nove boje: Matt Pearl Pacific plava i Pearl Falcon siva.

Honda NC750X

Agregat modela “NC750X” ima dodatnih 3 kW snage – 43,1 kW sa obrtnim momentom od 69 Nm. Motor sa osam ventila obezbeđuje žustre performanse u niskom do srednjem opsegu. I ovde je poboljšana stabilnost, a nova verzija za 2021. sada je za 1,2 kg lakša nego ranije.

Foto: Promo

Ima novo LED prednje i zadnje svetlo, migavce i LCD ekran. Veći skladišni prostor od 23 litre, kao i novi vetrobran za zaštitu od vetra i loših vremenskih prilika.

“NC750X” ima autonomiju od 400 km sa rezervoarom za gorivo od 14,1 litar koji se nalazi ispod sedišta. Model „NC750X“ za 2021. biće dostupan u potpuno novoj Grand Prix crvenoj boji, kao i u Mat Ballistic metalik crnoj, Pearl Glare beloj i Glint Wave metalik plavoj.

Za vozače koji poseduju dozvolu A2 dostupna je verzija i od 35 kW, koja se lako može konvertovati u verziju pune snage u HONDA ovlašćenom servisnom centru. Isto tako, moguće je ograničiti verziju sa punom snagom na 35 kW ponovnim mapiranjem elektronske kontrolne jedinice.

Honda CB125R

Ovaj model dolazi sa novim motorom koji sada isporučuje maksimalnih 11 kW, što omogućava vožnju A1 kategorije. Motocikl od 125 “kubika”, CB125R sada je standardno opremljen LED svetlima, LCD zaslonom i ABS sistemom koji radi preko IMU-a.

Honda SH350i

Model za 2021. godinu odlikuje agregat zapremine 330 “kubika”, koji isporučuje za 3 kW više snage od svog prethodnika, pri 7.500 o/min i za 4,8 Nm veći obrtni moment pri 5.250 o/min.

Foto: Promo

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram