Koliko često gledate u retrovizor dok vozite na auto-putu? VIDEO

Auto 08. dec. 202121:10
Podeli:

Pokušavamo da shvatimo kakvi su to vozači koji kontinuirano voze preticajnom trakom na auto-putu, zašto neće da se pomere nekom ko vozi brže od njih i zašto ovakvo ponašanje zapravo može biti opasno i ugroziti bezbednost na putu.

Svakom od nas se desilo da pri pokušaju preticanja sporijeg vozila na auto-putu iz srednje trake pređemo u levu i tamo nas dočeka vozilo koje vozi sporije i odbija da nam se pomeri.

Nekad je po sredi reč o vozaču koji, nažalost, ne gleda dovoljno često u retrovizor iako vozi na auto-putu gde je ova radnja obavezna svako malo, pa nas prosto ne vidi. Njih prepoznajemo po tome što kad nas napokon vide, naglo se „bace“ u srednju traku.

Drugi tip vozača su oni koji nas vide i namerno ne žele da nam se pomere. Razlozi ovakvog ponašanja su brojni. U kratkom videu na početku ovog teksta pokušali smo da im skrenemo pažnju zašto njihovo ponašanje može biti opasno. Jer, osim što će neko zbog toga napraviti prekršaj i krenuti za zaobilazi sa desne strane, ugrožavajući saobraćaj, nekoga će možda zaista unesrećiti jer nikada ne možemo da znamo zašto neko iza nas žuri. Često pretpostavljamo da je reč o bahatom ponašanju, ali šta ako neko zaista ima hitan slučaj.

Uostalom, prema propisima, leva traka na auto-putu služi samo za precticanje, a ne i za konstantnu vožnju.

Bonus video: Kraj za vožnju u pijanom stanju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar