Još jedna varijanta za novi FIAT Tipo: Dinamični City Sport

Auto 03. maj. 202114:34 > 14:39
Podeli:
Fiat, Tipo, auto, automobil
Foto: Fiat

Pored hečbeka, sedana, karavana i prve krosover verzije novog Tipa, Fiat je spremio i poseban nivo opreme za one kupce koji cene atraktivniji, više sportski izgled. Tipo City Sport dolazi sa 18-inčnim točkovima, dinamičnijm dizajnom eksterijera i enterijera, i nosi oznaku "Sport".

Nedavno je Fiat obnovio svoj popularni model Tipo, gde se posebno istakla potpuno nova, krosover verzija naziva Tipo Cross. Sada su Italijani spremili i City Sport varijantu, odnosno nivo opreme, koji se nudi uz hečbek i donosi atraktivniji izgled.

Fiat, Tipo, auto, automobil
Foto: Fiat

Fiat Tipo City Sport ima prednju masku, retrovizore i ručke na vratima u sjajno-crnoj boji. Nova su i full LED svetla napred i pozadi, (plus funkcija automatskih svetala), kao i točkovi od 18 inča i znak „Sport“.

Foto: Fiat

U kabini, City Sport se razlikuje od standardnih verzija po hromiranim detaljima na kožnom volanu, kao i kožom presvučenom ručicom menjača sa crnim štepom. Diskretni hromirani ukrasi su i na ventilacionim otvorima, kao i na tasteru ručne kočnice.

Fiat, Tipo, auto, automobil
Foto: Fiat

U okviru standardne opreme, novi Tipo City Sport nudi parking kameru za vožnju unazad, prednje parking senzore, elektronski podesive retrovizore sa funkcijom odmagljivanja, itd.

U osnovoj verziji pod haubom je jednolitarski motor od 100 KS, a nudiće se i sa 1,6 Multijet agregatom od 130 KS. Tipo City Sport još nije počeo da se prodaje u Srbiji, pa ćemo za cenu morati da sačekamo.

Podsetimo i da se sve druge verzije novog Tipa već prodaju kod nas, gde hečbek i sedan varijante startuju sa cenom od 11.990 evra (1.4, 95 KS), karavan je od 14.190, dok je potpuno novi Tipo Cross od 15.690 evra.

Više o prvom krosover izdanju Fiat Tipa, pročitajte ovde.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar