Izgoreo čuveni muzej motocikala u Austriji

Auto 21. jan. 202110:25 > 10:29
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Obergurgl / Hochgurgl / Gurgl

Kolekcija motocikala uvek ima veliku vrednost, a Top Mountain Motorcycle muzej u Austriji bio je prava riznica velikog broja retkih i važnih modela motocikala. Nažalost, nedavni požar potpuno je unuštio čuveni muzej koji se nalazi između vrhova planina.

Top Mountain Motorcycle muzej nalazi se u planinama Austrije, kraj puta u planinama Tirola na nadmorskoj visini od 2.200 metara. Ovi putevi su popularni za vožnju kod velikog broja motociklista.

Dva brata, Atila i Alban Šajber otvorili su ovaj prelepi muzej. Muzej je nastao renoviranjem stare benzinske pumpe, a tokom ceremonije otvaranja prisustvovao je i Đakomo Agostini.

U muzeju se nalazilo preko 250 motocikala. Od tog broja 70% je bilo u vlasništvu Top Mountain Motorcycle muzeja, dok je ostatak pozajmljen.

Saznajte još:

Juče se društvenim mrežama brzo prenela vest da je ovaj prelepi muzej izgoreo do temelja.

Za sada još nema zvaničnih informacija oko toga da li je šteta totalna, ali se na fotografijama vidi da je vatrena stihija zahvatila ceo muzej.

Prava je šteta što je velika tragedija zahvatila ovaj predivan muzej u kom su predah, osveženje i uživanje u kolekciji motocikala, pronalazile hiljade motociklista.

Ostaje nada da šteta nije totalna i da će vlasnici Top Mountain Motorcycle naći snage da obnove muzej.

Izvor: BjBikers.com

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar