Foto: Promo/Renault/Julien Delfosse / DPPI

Novi SUV francuske kompanije nosiće naziv Austral, i u gami Renaulta će biti naslednik aktuelnog Kadjara. Ovaj model je u poslednjoj fazi razvoja, pa Renault otkriva određene detalje do zvanične premijere koja je zakazana za 8. mart 2022.

Posle maskirane verzije novog SUV-a, i pojedinih skica enterijera, sada je Renault objavio i prve prave fotografije detalja iz kabine.

Da Renault sa novim modelom želi da zakorači malo i u premijum segment govore delovi enterijera izrađeni od mekših i prijatnijih materijala. Takođe, iz kompanije ističu da su timovi dizajnera i inženjera veliku pažnju posvetili odabiru elegantnih ukrasnih elemenata.

Foto: Renault

Umesto uobičajene obloge, gornji deo komandne table je presvučen postavljenom matiranom oblogom, vrlo mekanom na dodir. Komandnu tablu krasi i svetlosna traka koja se proteže u okvire vrata doprinoseći tako opštem vizuelnom utisku, a tu su još i kvalitetni materijali, poput pravog drveta obrađenog japanskom tehnikom maki.

Drvena završna obrada se ističe prirodnom teksturom postignutom tehnikom utiskivanja više slojeva metalnih pigmenata u drvo uz pomoć tkanine. Na ovaj način je naglašen utisak strukture i teksture pravog drveta. Na kraju je tu i elegantni mat hromirani umetak koji obuhvata vodoravnu liniju ventilacionog otvora.

Po uzoru na komandnu tablu, i gornji delovi obloga prednjih i zadnjih vrata su ispunjeni penom. Pritom su tu isti ukrasi i završna obrada kako bi svi putnici, nezavisno od toga gde sede, uživali u jednakom stilu koji vlada unutrašnjošću.

Foto: Renault

Tu su i presvlake u kombinaciji tekstila (čija boja postupno bledi od crne prema svetlosivoj) i veštačke kože zrnaste teksture Synderm.

Na središnjoj konzoli se smestio naslon za ruke sa poklopcem zrnaste teksture i mat hromiranim umetcima. Inspirisan svetom letilica i umeća izrade satova, dizajn naslona odražava preciznost u punom značenju te reči, ističu iz Renault-a.

Foto: Renault

Kada se pomera prema napred ili nazad, može se čuti mehanički zvuk nalik okretanju brojčanika na sefu, što samo dokazuje u kojoj meri su dizajneri posvetili pažnju detaljima.

Foto:Renault

Novi Renault Austral će biti predstavljen u sklopu Svetske digitalne premijere u utorak 8. marta 2022. u 9h30.

U C-SUV segmentu Renault game pridružiće se novom električnom Megane-u i Megane-u Conquest, a više o novitetu i motorizaciji pročitajte ovde.

Bonus video: Puno toga po fer ceni – Vozili smo Renault Megane Grandcoupe

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Svi komentari (1)