Foto:Waymo

Već dugo vremena govori se kako autonomna revolucija stiže u San Francisko. Waymo već neko vreme testira svoje automobile kojima upravljaju kompjuteri, ali su sada stanovnici ovog grada prijavili neobično ponašanje ovih samovozećih taksija.

Naime, taksiji kojima upravljaju kompjuteri masovno dolaze u jednu slepu ulicu, gde im treba neko vreme da se okrenu i onda nastavljaju dalje sa vožnjom.

U pitanju nije nekoliko vozila, već ljudi koji žive u blizini govore da su u jednom danu videli i pedesetak vozila koja su se zaglavila u toj ulici. Ponekad čim jedan automobil napusti slepu ulicu, odmah dođe drugi, a u nekim slučajevima više vozila dođe na to isto mesto odjednom. Kako piše zimo.dnevnik.hr, takvo čudno ponašanje privuklo je pažnju stanara ulice koji su odgovore pokušali potražiti kod backup vozača koji sede na prednjem sedištu vozila, ali njima ne upravljaju, već je njihova dužnost da budu na oprezu u slučaju nepredviđenih situacija.

Foto:mp.curtet.1/Waymo

Od njih su samo dobili odgovor da automobili voze kako su programirani, ali detaljnije informacije, ako ih i imaju, nisu podelili sa znatiželjnim stanarima te ulice. Mediji su upite oko neobičnog ponašanja autonomnih automobila poslali Waymu, ali ni od njih nisu dobili odgovor.

Bonus video: Probe letećeg taksija u Seulu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)