Podeli
Foto: GM/Handout via REUTERS

Izgleda da će automobili američke prestižne marke u budućnosti biti leteća vozila. Ovo je novi leteći “kadilak” kompanije “Dženeral motors“, koji se kreće bez vozača, vertiklano poleće i spušta se i vozi putnike “vazdušnom linijom”.

Ovo futurističko vozilo, tehnički je dron, koji je predviđen za vožnju jednog putnika. Potpuno je autonoman, električan, može da putuje brzinom od oko 90 kmh/h. Sastavljen je od ultra laganog kućišta, sadrži bateriju i motor od 90 kW.

Viši izvršni direktor “Dženeral motorsa“ opisao je da je novi “kadilak“ kao “koncept ličnog prevoza budućnosti“, prenosi Rojters.

Pored letećeg “kadilaka” predstavljen je porodični električni “kadilak” šatl.

Saznajte još:

Kako piše Energetski portal, autonomni šatl ima prednja i zadnja klizna vrata i panoramski stakleni krov i iz kompanije navode da “uskoro stiže”. Opremljen je biometrijskim senzorima, ima sistem glasovne poruke i prepoznavanje pokreta rukom, ali čelnici su odbili da otkriju više detalja o ovim novim automobilima.

Potražnja za električnim automobilima iz godine u godinu je sve veća, jer ova vozila ne koriste fosilna goriva, pa samim tim nema emisije štetnih gasova. Tako je kompanija Tesla u 2020. godini napravila neverovatnih 500.000 električnih vozila.

Sigurno je da će u jednom trenutku prestati proizvodnja automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i da će vazdušna vozila postati uobičajeni prizor u svetskim metropolama.

Pogledajte video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar