Danas je za određene nove automobile doslovno potrebna obuka kako bismo znali da ih koristimo. Jedan od takvih modela je i EQS, električna perjanica brenda Mercedes, koja se još naziva i S-Klasse na struju. Prestižni model, prepun novih tehnologija je stigao u Srbiju, a ekipa našeg portala je bila na upoznavanju, gde smo saznali brojne detalje u vezi korišćenja samog vozila, kao i cenu. Pogledajte video iznad i zavirite u EQS kome se hauba otvara samo u servisu, a tečnost za vetrobran sipa na neočekivanom mestu.

Iskusni treneri iz Mercedes-Benz trening centara, predstavili su prisutnima sve novine u portfoliju brenda Mercedes-EQ, kao i konkretne napredne tehnologije koje se po prvi put primenjuju upravo na modelu EQS.

EQS je prva, potpuno električna luksuzna limuzina brenda Mercedes-EQ. To je prvi model zasnovan na modularnoj arhitekturi vozila za luksuzna električna vozila.

Sa dometom do 770 km (prema WLTP), pogonski sistem EQS-a ispunjava zahteve napredne limuzine u segmentu S-Klase. Veliki domet omogućen je i zahvaljujući aerodinamičnim performansama automobila. EQS je najaerodinamičnije serijsko vozilo na svetu, sa koeficijentom otpora od neverovatnih 0,20.

MBUX Hyperscreen je za većinu apsolutni vrhunac u unutrašnjosti.

Udubljeni ekran pruža se ispred putnika od levog do desnog A-stuba. Tri ekrana ispod staklenog poklopca se neprimetno spajaju u jedan i stvaraju potpuno nov način interakcije između putnika i tehnologije. U videu pogledajte kako to izgleda.

Vozila se proizvode u Nemačkoj na potpuno CO2-neutralnoj osnovi, i koriste se materijali koji štede resurse.

Novi EQS dolazi u verzijama EQS 350, EQS 450+, EQS 580 4MATIC, Mercedes-AMG EQS 55 4MATIC. Početna cena u Srbiji za model EQS 350 je od 95.700 evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram