Fiat Ducato: Stiže struja za najtraženijeg “radnika”

Auto 20. feb. 202110:48
Podeli:
Foto: Fiat

U Srbiji je u 2020. Ducato ostvario 33% tržišnog udela, a na nivou tržišta u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori 26.2%. Najtraženiji model brenda Fiat Professional, predstavljen 1981. godine, dobio je bitno priznanje: na evropskom tržištu prvi put u 40 godina, Ducato je najprodavanije komercijalno vozilo svih segmenata. Sada se sprema i potpuno električna verzija ovog modela.

Pre skoro 40 godina, Ducato je napravio revoluciju u segmentu kombija velike zapremine sa svojim pogonom na prednje točkove, tovarnom zapreminom i svestranošću. Proizvodnja je počela 1981. godine u pogonima postrojenja Sevel, gde se nalazi i dan danas. U gradu Atesa se nalazi najveća fabrika na svetu za proizvodnju srednjih i velikih kombija sa preko 6.000 zaposlenih.

Foto: Fiat

Ducato je proizveden u preko 10.000 varijanti i prodaje se u više od 80 zemalja širom sveta. Veliki izbor verzija karoserije i efikasnost šasije čine ga brojem jedan za proizvođače kampera i vozila za posebne namene. Tokom poslednje decenije u Evropi, preko 500.000 porodica je odlučilo da putuje u kamperu koje ima za osnovu vozilo Ducato brenda Fiat Professional.

Prethodnik novog koncepta lakog komercijalnog vozila se može pohvaliti liderstvom u svom segmentu koje je opravdano rezultatima prodaje od preko 3 miliona primeraka.

Sada se sprema potpuno električna verzija koja će biti dostupna u svim verzijama karoserije i sa istim zapreminama tovarnog prostora konvencionalnog modela Ducato, od 10 m3 do 17 m3, i najboljom korisnom nosivošću u segmentu, do 1.950 kg. Različite opcije baterije će takođe biti u ponudi, sa autonomijom od 230 do preko 360 km u tipično gradskom ciklusu dostave, spremnim za izazove „poslednje milje“.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar