Foto: Shutterstock/Chris Redan

Izvršni direktor bavarske kompanije Oliver Zipse izjavio je za nemačke medije da postoji velika potražnja za njihovim električnim automobilima, pa zbog toga planiraju da otvore 6.000 novih radnih mesta sledeće godine.

Ova odluka je u skladu sa rastućom potražnjom za električnim vozilima, a prema rečima Zipsea, BMW je na odličnom putu transformacije i fabrike su već spremne za elektromobilnost.

Radna snaga će biti uvećana za 5 procenata sledeće godine, a BMW koji je do sada prodao više od milion elektrifikovanih vozila, ima plan da proda dva miliona potpuno električnih automobila do 2025. Kada se uzmu u obzir trenutne investicije u proizvodnju poluprovodnika, kriza sa nabavkom delova bi trebala da se završi u roku od godinu dana. „Očekujem da ćemo krajem sledeće godine videti normalnu situaciju“, izjavio je Oliver Zipse.

On takođe tvrdi da je potražnja za električnim vozilima ogromna. BMW i4 je rasprodat mesecima unapred, a slična situacija je i sa električnim SUV modelom iX koji smo nedavno testirali. Sledeće godine stiže i električna verzija luksuzne Serije 7.

Bavarski proizvođač automobila očekuje da će polovinu globalne prodaje do 2030. činiti potpuno električni automobili, ali je i upozorio da je nedostatak infrastrukture punjača ozbiljna kočnica u prihvatanju električnih automobila od strane kupaca.

Bonus video: Da li koristite pametne semafore u Beogradu?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Svi komentari (0)