Da li će nova VW Jetta stići i u Evropu? (FOTO/VIDEO)

Auto 26. avg. 202117:07
Podeli:
Volkswagen Jetta automobil
Foto:Volkswagen

Više od 30 godina VW Jetta je jedan od najprodavanijih modela nemačke marke na tržištu SAD. Sada je predstavljena redizajnirana verzija koja koristi produženu platformu modela Golf 8, a pokretaće je benzinski motori 1.5 TSI i 2.0 TSI, od 150 KS do 230 KS.

Pročitajte još:

Posle niza najava da Volkswagen razmatra da ukine proizvodnju svojih limuzina (osim u Kini), sada je nemački gigant prikazao novu Jettu koju je namenio američkom tržištu. Novitet se proizvodi na modularnoj VW plaftormi na kojoj nastaje i aktuelni Golf, a donosi novi izgled prednjeg i zadnjeg dela, kao i novi dizajn točkova, nove boje i potpuno novi sportski paket opreme.

Volkswagen Jetta automobil
Foto:Volkswagen

Unutrašnjost je takođe unapređena digitalnim kokpitom, dok se u standardnoj opremi sada nude sistemi asistencije, poput upozorenja na sudar, na vozila u mrtvom uglu, kao i na kretanje saobraćaja iza vozila prilikom isparkiravanja.

Limuzinu će pokretati turbobenzinski motori 1.5 TSI i 2.0 TSI od 150 KS do 230 KS upareni sa sedmostepenim menjačem s dvostrukim kvačilom.

Volkswagen Jetta automobil
Foto:Volkswagen

Kako piše i Autoportal, iako se nagađalo da će, zbog korona-krize, Volkswagen redukovati proizvodnju klasičnih limuzina, pogotovo na američkom tržištu, najava modela Volkswagen Jetta za 2022. je prilično neočkivana. Uprkos tome što je limuzinska verzija Golfa davno nestala s evropskog tržišta (u drugoj generaciji nudila se kao Vento), renesansu je doživela na američkom.

Pogledajte zanimljiv video o novom Volkswagenovom adutu, koji bi mogao da stigne i na evropsko tržište.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar