Foto: Citroen

Francuski proizvođač objavio je cene za novu generaciju “citroena C4”. Kompaktni hečbek koji je potpuno promenio imidž, pa sada liči i na krosover, nudiće se sa benzinskim, dizel i električnim pogonom.

Drugačiji imidž Sitroenovog modela “C4” vratio nas je u stara vremena kada se od ovog proizvođača i očekivalo da bude neobičan, avangardan. Hrabar, ali vrlo promišljen potez da od poznatog hečbeka naprave nešto bliže krosoveru, a da to nije neki novi model, sigurno će biti dobro prihvaćeno, jer “C4” ima svoju klijentelu, a i upravo ovakve karoserijske verzije se danas najviše traže.

Foto: Citroen

Saznajte još:

O novim dimenzijama, dizajnu spolja i unutra, kao i o drugim novitetima koje donosi “C4”, portal Nova.rs je već pisao, a sada su objavljene verzije pogona u ponudi.
Što se tiče konvencionalnih pogona, za novi “C4” su spremni benzinci od 100, 130 i 155 KS, čija početna cena iznosi 20.900, kao i dizelaši od 110 i 130 KS koji startuju sa 23.200 evra. Mogu se kombinovati sa manuelnim ili osmostepenim automatskim menjačem.

Foto: William CROZES @ Continental Productions

U prilog trendu ide činjenica da će novi “C4”, osim dizelom i benzinom, biti pogonjen i strujom. Verzija “e-C4”, snage 100 kW, odnosno 136 KS i sa dometom od 350 km, koštaće 28.600 evra, ali sa uključenom subvencijom koje Francuska daje za vozila na struju i to u iznosu od čak 7.000 evra. Cena za domaće tržište biće poznata kada ovaj model stigne u Srbiju.

Jedan od glavnih rivala električnom „C4“ je i Folksvagenov „ID.3“.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)