Ljubitelji Citroena GS u Srbiji obeležili 50 godina modela

Auto 25. avg. 202009:38 > 10:44
Podeli:
Foto: Miloš Nikodijević

Vlasnici i ljubitelji Citroena GS su revijalnom vožnjom u okolini Beograda obeležili 50. rođendan specifičnog francuskog modela.

Godina je počela sjajno! Pariski Retromobile u januaru je obeležio pola veka Citroëna GS, čudnog, ali elegantnog francuskog sedana/hečbeka/karavana, koji je tokom petnaest godina proizvodnje naterao mnoge Evropljane da se zaljube u njega.

Foto: Miloš Nikodijević

Kako piše Autoslavia inicijalni uspeh modela nije iziskivao velike promene tokom vremena, posebno zahvaljujući tada i dalje naprednom hidropneumatskom oslanjanju koje je ovom modelu donelo mirno more tokom laganih plovidbi svojstvenih jedino Ajkuli.

Foto: Miloš Nikodijević

Saznajte još:

Međutim, godina se u međuvremenu pokvarila. Pandemija koronavirusa najviše se odrazila na odlaganje i otkazivanje masovnih okupljanja ljudi, pa su tako vlasnici Citroëna GS u Srbiji, morali da nađu rešenje koje godinu jubileja neće zaobići. Stoga je na sreću i na žalost organizovano tek malo okupljanje vlasnika ovog avangardnog automobila, u želji da zajednički proslave pedeset godina njegovog postojanja.

Foto: Miloš Nikodijević

Nekadašnja „GSijada“ koja nije organizovana prethodnih 5-6 godina je tako ponovo skupila Pallase, Clubove i Supere među sedanima, a tu je bio i jedan karavan.

Foto: Miloš Nikodijević

Većina njih su iskusni zaljubljeni u ovu marku i model, kao što su Vladimir, Nebojša i Milan, ali od skora je tu i mlada nada, Luka sa Novog Beograda i njegov narandžasti Super.

Foto: Miloš Nikodijević

Tako se ova ekipa okupila u Progaru nadomak Surčina, gde su druženje i evociranje uspomena nastavili nakon kraće vožnje i obilaska manastira Fenek.

Komentari

Vaš komentar