Foto: Nick Dimbleby/WWC

Žiri sastavljen od 50 automobilskih novinarki iz 38 zemalja sveta, juče je za najbolji automobil 2021. godine izabrao Land Rover Defender.

Posle više desetina obavljenih testova, najviše bodova u ženskom izboru za „Automobil godine“ osvojio je britanski terenac. Novi Defender je ukupni pobednik, dok su sledeći modeli osvojili nagrade u drugim kategorijama.

Foto: Nick Dimbleby/WWC

Tako je Peugeot 208 „Najbolji gradski model“, Škoda Octavia je „Najbolji porodični automobil“, Lexus LC 500 Cabrio se okitio titulom „Najbolji luksuzni kabriolet“, dok je među sportskim modelima trijumfovao Ferrari F8 Spider. U kategoriji „Najbolji gradski krosover“ pobedio je Peugeot 2008, a Land Rover Defender je najbolji u klasi srednjih SUV modela.

Pročitajte još:

Najviše bodova u kategoriji „Veliki SUV“ dobila je Kia Sorento, a najbolji pick-up je Ford F-150. Na kraju, kao najbolji električni model izbrana je Honda E.

Testiranje modela se obavljalo tokom cele 2020. godine, a posle bodovanja po različitim kategorijima, poput bezbednosti, performansi, komfora, tehnologija i vrednosti, automobilske novinarke su najviše poena dale Land Roveru Defender.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram