Foto: Mehdi Chebil / Polaris / Profimedia

Trend "ružne obuće" ne jenjava, samo iz sezone u sezonu menja svoj oblik. Novi model koji će na jesen biti apsolutni hit će se verovatno najmanje dopasti onima koji preferiraju stileto i visoke štikle, ali osim što je udoban, učiniće vas višim za par centimetra zahvaljujući traktor đonovima.

Naslednice „ružnih patika“ i čudnih platformi koje smo viđali prethodnih godina su traktor čizme koje je lansirala Prada, a samo su unapređen model cipela koje smo videli prošle godine kada su ih na pisti muške nedelje mode prošetale Kaja Gerber i Điđi Hadid.

Pročitajte još:

Samo nek je džombasto, sve dok se šeta u obući koju su modni sladokusci proglasili „martinkama na steroidima“. I nije slučajno što su pomenute Prada modele nosile dve žene iako se radilo o muškoj kolekciji. Do sada su uniseks komadi postali prihvaćeni i poželjni kada je garderoba u pitanju, ali bilo je pitanje trenutka kada će iste cipele poneti i dečaci i devojčice. I evo- dešava se.

Foto: Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia

„Mnogi kažu da će lepota spasiti svet, ali ja ne verujem u to. Svet će spasiti inteligencija, humanost, velikodušnost – i verovatno ljubav. Naravno, estetika pomaže svetu, ali malo“, rekla je Mijuča Prada.

Foto: Jonas Gustavsson / ddp USA / Profimedia

Na jesen ćemo videti apdejtovane modele traktor obuće – umesto cipela na šnir nosiće se gumene čizme s velikim reckastim đonom, i to u pastelnim bojama, što se savršeno uklapa u još jednu rečenicu Mijučije Prade, a ona glasi „glamur je nešto što uliva optimizam i što te podiže“.

***

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar