nega lica
Foto: Profimedia

Čini se da za beskprekorno čisto i blistavo lice ne treba tako mnogo truda. Dovoljno je primeniti jednostavno pravilo o 60 sekundi i koža će sinuti novim sjajem za samo nekoliko nedelja.

Kvalitetno i redovno umivanje ujutru i uveče neizmerno je važno za zdrav i lep izgled kože. Kad se umijemo pre spavanja, uklanjamo sve nečistoće koje su se nakupile tokom dana, a koje mogu da začepe pore, ali i da utiču na prerano starenje kože. S druge strane, jutarnje umivanje je važno jer se tako uklanjaju masnoće i sićušne kapljice znoja koje se stvaraju tokom noći. Ali pitanje je koliko vremena zaista odvajamo na umivanje lica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ChaneK Aesthetic&Beauty Clinic (@chanekclinic) on


Prema rečima poznate estetičarke Najamke Roberts-Smit, verovatno premalo. Ona je, naime, objavila pravilo od 60 sekundi, koje bi trebalo da u potpunosti transformiše našu kožu lica.

Šta je pravilo 60 sekundi?

To je zapravo umivanje koje traje minut, i to uz pomoć jagodica na prstima. Nikakve četkice za čišćenje i druga pomagala nisu potrebna.

Ova tehnika omekšava kožu, dubinski otapa sebum, ali i poboljšava celokupnu teksturu i ujednačenost kože lica. Nadalje, Najamka tvrdi kako umivanje od 60 sekundi omogućava da se lice temeljno očisti i da sredstvo koje koristimo za čišćenje zapravo deluje.

Pročitajte još:

„Pravilo 60 sekundi razvila sam kako moji klijenti ne bi trošili mnogo na razne preparate za čišćenje lica. Zašto samo 60 sekundi? Zato što je toliko vremena potrebno da svi sastojci iz sredstva za čišćenje prodru u kožu lica, a samo tada oni zaista deluju“, objasnila je Najamke Roberts-Smit i dodala da je prljavštinu i šminku s kože teže oprati nego što se misli.

Prvo, da biste iskusili sve dobrobiti ove tehnike čišćenja lica, izbegavajte agresivna sredstva za čišćenje ili pilinge sa suviše krupnim granulama. A kako bi vam koža bila zdrava i blistava, nakon umivanja ne zaboravite da nanesete hidratantnu kremu. Ona je neophodna za stalnu hidrataciju lica, pa tako koža ostaje elastična i meka, ublažavaju se negativne posledice starenja, a voda u koži pospešuje i njenu zaštitnu ulogu.

Oni koji su probali ov pravilo za negu lica kažu kako im koža nikad nije bila bolja i da se rezultati primećuju već nakon nekoliko nedelja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar