najskuplji tretmani lica
Foto: Profimedia

Borice se već jasno vide, koža se opustila, lice uvelo, treba mu udahnuti život. Razmišljaš o nekom tretmanu, pa se vodiš onim da veća cena garantuje kvalitet. Branko Obradović iz beogradskog kozmetičkog salona Jasna, koji traje već četiri decenije, otkriva koji su to najskuplji bjuti tretmani kod nas, zašto toliko vrede i kakva čuda čine.

Prvo treba videti zašto su pojedini bjuti tretmani papreni, a neki ne.

„Poenta je da su ti svi ti skupi tretmani personalizovani, dakle, rade se prema potrebama kože, prilagođeni su baš vama. A mogu biti i integralni, da se dva, tri različita tretmana spoje u jedan i onda to podiže cenu“, priča Branko Obradović.

On izdvaja i one pojedinačne najskuplje tretmane, koji se obično rade u serijama, dakle treba uraditi više njih, ali kaže da se kod većine rezultati vide posle prvog.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by سنزيانا Sinziana (@saysinzi) on


Antistres + kavijar

„Ovim tretmanom umirujete, nadgrađujete, hidrirate, hranite kožu koja je pod stresom. Deo ovog tretmana je kavijar maska, koja je odlična za zaceljivanje kože.“

A zašto baš kavijar?

„Svojevremeno je primećeno da ribari koji vade kavijar imaju vrlo lepu kožu ruku, ali i lica jer su tim rukama kojima su vadili kavijar brisali lice“, objašnjava Branko i dodaje da cena jednog ovog tretmana ide od osam do 11 hiljada dinara.

Remodeling face

U okviru ovog tzv remodelovanja lica sa bildovanjem mišića na površinu kože se stavljaju razni serumi, a koriste se i tri, četiri vrste struje.

„Tako se radi stimulacija mišića koji drže kožu, a s druge strane stimulišete kožu, pa je bolja prokrvljenost. Zato posle ono što stavljate na lice, recimo, krema, mnogo bolje upija i bolje deluje“, priča naš sagovornik.

Cena ovog tretmana je oko 12.000.

Pročitajte još:

Mezoterapija

„Zavisi ko kakve koktele i aparaturu koristi, ali cena ide od 18.000 za jedan tretman. On toliko košta jer njim s jedne strane radite mikropovrede pod kontrolisanom uslovima, a s druge strane stavljate skupe koktele koji imaju mnogo aktivnih sastojaka, nekad i preko 50. Oni pružaju ishranu, zaceljivanje, visoku hidrataciju, a i ispravljaju razne nedostatke“, priča Branko.

Druga koža

Među svim ovim bjuti tretmanima posebno mesto ima jedan poznat kao druga koža.

„Sastoji se od niti hijaluronske kiseline koje su prilepljene za jednu masku koja se zove druga koža. Suština je u vrlo malim molekulima hijaluronske kiseline koji se dobijaju tehnologijom 3D štampača. Pošto su znatno manji, oni lakše prodiru u kožu i tu deluju.“

Naš sagovornik pirča kako se hijaluron uz pomoć aparata nalik na ventilator pretvara u paučinu.

„Vi onda praktično u letu hvatate to, vrlo pažljivo, sterilnom opremom, da ne biste gubili dragocen materijal i tu paučinu stavljate na masku koja se zova druga koža.“

Branko Obradović objašnjava i zašto je ovaj tretman magičan.

„Hijaluron ozbiljno hidrira kožu, a pokazalo se i da duplo brže nego bilo koji drugi tretman regeneriše kožu i ožiljke posle, recimo, uklanjanja pigmentnih fleka, bradavica. Kad inače stavite hijaluron, on teško prodire u kožu, a ovde su mu molekuli znatno manji, pa je u tome srž uspeha.“

Preporuka je da se ovaj tretman radi jednom nedeljno tri puta vezano da bi imao pun egfekat, ali Branko tvrdi da se promena vidi i posle jednog. Cena jednog tretmana je od 25 do 35 hiljada dinara.

Ima i skupljih

Branko Obradović kaže da iu ponudi ima i skupljih tetmana, kao što su ubrizgavanje botoksa, hijalurona, laseri, hemijski pilinzi.

„Ali vi tu nasilno ubacujete nešto što vaša koža može i ne mora da prihvati. Veliko je pitanje koliko je to sve zdravo. Mi smo protiv svega agresivnog što može da bude i opasno ako se nestručno radi.“

Krvna plazma i urin
Holivudske zvezde uveliko istražuju prilično bizarne metode ulepšavanja, pa rade tretmane krvnom plazmom, urinom… Branko Obradović iz Salona „Jasna“ priča šta se krije iza tih poduhvata.

„PCP tretman, tj. tretman krvnom plazmom radi se već 15 godina, ali do sada se nisu videli ti željeni rezultati. Urinoterapija je poznata i kao jedna od prvih tehnika, već od I svetskog rata. Ni tu nismo videli rezultate. Bio je popularan i zmijski otrov, i ubrizgavanje i kreme, a tu su i kreme na bazi matičnih ćelija. Svašta se radilo, bilo je hit dve, tri goine, pa se nakon toga ispostavilo da ne vredi. Zato je bitno razlikovati trend od kvaliteta. Svako sa svojim novcem može šta hoće, ali uvek je pametnije da prvo proverite gde biste i šta radili“, savetuje Branko Obradović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram