plava kosa
Foto: MarinCa / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako ste u potrazi za novom bojom kose, jedna od opcija jeste prelazak na svetlu stranu, i to u sve popularniju "buttercream" plavu.

Među najpopularnijim bojama za kosu na svetu trenutno je takozvana buttercream plava. To je nijansa koja, između ostalog, ne zahteva preteranu upotrebu blanša.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren Grummel (@laurengrummel)

O kakvoj je tačno nijansi reč, za portal Zadovoljna.hr je govorila frizerka Nikolina Perković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren Grummel (@laurengrummel)

 

Pročitajte još:

„Buttercream blonde je kombinacija pramenova boje šampanjca, meda i babyblonde, igra toplih i hladnih nijansi. Kombinacija izgleda jako prirodno i odgovara svim tonovima kože, a idealna je za takozvane prve pramenove ili za one koje žele osveženje, ali opet ne žele da budu jako plave“, kaže Nikolina i dodaje da se na već plavu kosu mogu dodati medeni i pramenovi boje šampanjca tako da kosa dobije dublju i kremastiju nijansu.

Zbog kombinacije pomenutih boja kosa izgleda nežno i osunčano, a celokupni utisak je božanski.

Iako je tu nijansu najlakše dobiti ako ste plavuša, ona nije nemoguća misija ni za brinete. Bitno je samo da se dobro posavetujete sa svojim frizerom koji najbolje poznaje vašu kosu i uvažite sugestije. I to je sjajan način prelaska u svet plavuša ako imate svetliju smeđu kosu.

Što se tiče održavanja boje, to je znatno lakše ako imate svetliju kosu. Tada će odlasci frizeru biti potrebni otprilike svakih osam nedelja. Međutim, ako je vaša prirodna kosa tamnija, frizera ćete viđati nešto češće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hair.com (@hairdotcom)

Osim toga, dobro je i da se za svoju novu boju i kosu pobrinete odabirom dobrog šampona i regeneratora koji su formulisani za obojenu kosu. Takođe, kosu povremeno nahranite maskom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalie White (@hairbynataliekc)

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram