Dm promo vizual
Foto: Dm/Promo

Izbalansirana ishrana podrazumeva dovoljan i pravilan unos proteina, ugljenih hidrata i masti, svaki od njih važan je za pravilno funkcionisanje organizma. Moć proteina, odnosno belančevina, spoznali su svi zaljubljenici sporta, zdravog i aktivnog načina života, oni koji vode računa o ishrani, kao i oni koji su započeli treniranje. Na tom putu važno je odgovoriti na pitanje - kako ih pravilno uneti u organizam da bi se dobila dodatna energija, održala normalna telesna težina i izgradili mišići.

Saznajte u kom obliku i kada treba unositi dodatne količine belančevina, a širok izbor proteinskog programa pronađite u vašoj omiljenoj dm drogeriji.

Postizanje željene mišićne mase

Jedan od najvećih benefita koji se postiže unosom belančevina je doprinos rastu i održavanju mišićne mase, kao i očuvanje zdravih kostiju. Proizvod iz bogatog dm asortimana koji tome služi je Proteini.si 100 Natural Whey Protein od čokolade. On sadrži mešavinu koncentrata i 100 odsto izolata proteina surutke koji spadaju među najkvalitetnije izvore proteina. Proizvod je u potpunosti bez veštačkih aroma, glutena, boja i pojačivača ukusa. Još jedna dobra karakteristika ogleda se u tome što sadrži enzim za varenje, a zaslađen je stevijom. Preporučen dnevni unos belančevina je dva – tri grama po kilogramu telesne mase. To bi značilo da, ukoliko imate 60 kilograma, vaša preporučena količina iznosi od 120 do 180 grama proteina i tu meru ne bi trebalo da prelazite.

Proteinska štanglica za brzi doručak

Za dobar start dana i obezbeđivanje potrebne količine energije i hranljivih materija, tu su protein barovi. Jedna od njih je Protein Bar kokos štanglica od proizvođača Proteini.si. Osim doručka, ona može da bude i užina između obroka ili da se koristi nakon fizičkih aktivnosti poput trčanja, vožnje bicikla, hodanja, plivanja ili fitnesa. Izuzetno je ukusna, mekana i omogućava uravnoteženu ishranu. Sadrži idealan odnos proteina i ugljenih hidrata (1:2) i predstavlja adekvatnu zamenu obroka. Sa 23 odsto proteina i 10 vitamina, ova čokoladica zasigurno smanjuje glad. Za prave sladokusce tu su i Sportness energetske štanglice u različitim ukusima, kao na primer cookies&cream, kikiriki i bela čokolada. Pored visokog sadržaja belančevina, ove proteinske štanglice sadrže mali procenat šećera.

Napici sa egzotičnim i južnim voćem za pravi užitak

Voćni i osvežavajući napici pravi su izbor za dodatnu stimulaciju mišića. BIO ISO je novi i jedinstveni sportski napitak na tržištu koji stiže u kombinaciji marakuje i narandže. Pored organskog porekla i malo kalorija, ovo vegansko okrepljenje dolazi i u ambalaži napravljenoj od 100 odsto reciklirane plastike. Još jedno funkcionalno osveženje čini proteinski program dm drogerija – NOCCO BCAA Miami. Dobar je kao izvor energije bilo pre ili za vreme treninga, a može da se pije svakodnevno. Ovaj napitak je blago gaziran, bez šećera i hidrata, a ne čudi da podiže energiju budući da sadrži 180 mg kofeina.

Uraditi jednu seriju vežbi više, trčati ili prošetati koji kilometar duže, više nije teško – tu su proizvodi bazirani na proteinima koji će vašem organizmu dati dodatnu energiju, pomoći vam u rastu i održavanju mišićne mase i željene telesne težine. Izgledajte sjajno i zadovoljno uz proteinski program dm drogerie markt.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare