Filmart: Konkurs za mlade filmske talente

Žena 27. maj. 202117:19
Podeli:
Foto: Promo

Nezavisni filmski centar Filmart u Požegi raspisao je konkurs za upis polaznika u Filmski edukativni centar Interakcija (FECI), petomesečni edukativni program namenjen srednjoškolcima sa područja Moravičkog i Zlatiborskog okruga koji žele da nauče kako se piše scenario, snima, montira i režira film.

„U okviru FECI-ja, svake subote od 3. jula do 27. novembra polaznici će pohađati radionice koje će biti realizovane u Požegi. Petnaest polaznika u toku prva tri meseca, kroz predavanja i realizaciju praktičnih vežbi, biće upoznati sa osnovama pisanja scenarija, kao i osnovama jezika i gramatike filma, a zatim će kroz konsultacije sa mentorom učestvovati u produkciji kratkometražnog igranog filma“, izjavio je direktor NFC „Filmart“, reditelj Dejan Petrović, koji će biti i jedan od predavača i mentora, a piše portal Seecult.

Pravo učešća na konkursu imaju srednjoškolci koji su rođeni ili pohađaju školu na teritoriji Zlatiborskog ili Moravičkog okruga.

Rok za prijavljivanje je 20. jun, do kada treba dostaviti ispravno popunjen onlajn obrazac, a potom će selekciona komisija kroz razgovor sa kandidatima procenjivati njihovu kreativnost, sposobnosti i veštine neophodne za bavljenje filmom, kao i motivaciju, da bi odabrali najdarovitije. Za učešće u programu FECI nije neophodno da kandidati imaju iskustva u oblasti filma, a kandidati će najkasnije do 22. juna biti obavešteni o terminu intervjua, koji će biti održan u Požegi 26. i 27. juna, navode u „Filmartu“.

NFC „Filmart“ pokrenuo je FECI 2011. godine, do danas je upisano pet generacija polaznika, a 20 mladih koji su ga pohađali upisalo je režiju, glumu, kameru, montažu i produkciju na domaćim filmskim akademijama, dodaju organizatori programa. 

Više o programu FECI moguće je naći na sajtu „Filmarta“.

Program FECI 2021 podržalo je Ministarstvo kulture i besplatan je za polaznike.

Komentari

Vaš komentar