Zoran Pejić Peja: Zbog Šabana sam bežao s posla

Showbiz 17. feb. 202116:08
Podeli:
Foto: E-Stock/Milos Rafailovic, Grand

"Ja sam ga 1994. godine proglasio kraljem na radiju na kojem sam imao emisiju "Otpisani". Mogu slobodno da kažem da sam ga krunisao. Ja sam bio taj koji je odrastao uz njegove pesme, voleo žene uz njegove pesme, a kad sam ga upoznao onda nisam ni znao kako drugačije da ga najavim nego kraljem narodne muzike. Posle toga su moje reči otišle dalje i svuda su ga tako oslovljavali. Dešavalo se da su ga na nekim velikim veseljima domaćini krunisali i stavljali mu krunu na glavu", rekao je voditelj i tvorac izraza "A što ne bi moglo" Zoran Pejić Peja.

Voditelj Zoran Pejić Peja danas je prisustvovao dvogodišnjem pomenu pevaču Šabanu Šauliću u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Autor čuvene emisije „A što ne bi moglo“, prijateljstvo sa Šaulićem započeo je početkom devedesetih, kada ga je ugostio u tadašnjoj svojoj emisiji „Otpisani“ na radiju, koja je oborila sve rekorde slušanosti. Peja je Šabana prvi krstio „kraljem narodne muzike“ i od tada Šaulić nosi tu titulu. U razgovoru za Nova.rs Pejić otkriva kako je započeo druženje sa Šabanom, kako je zbog njega bežao s posla, a onda se osvrnuo i na poslednje godine njihovog druženja.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Jedan je Šaban. Jedan jedini, kralj narodne muzike. Ja sam ga 1994. godine proglasio kraljem na radiju na kojem sam imao emisiju „Otpisani“. Mogu slobodno da kažem da sam ga krunisao. Ja sam bio taj koji je odrastao uz njegove pesme, voleo žene uz njegove pesme, a kad sam ga upoznao onda nisam ni znao kako drugačije da ga najavim nego kao kralja narodne muzike. Posle toga su moje reči otišle dalje i svuda su ga tako oslovljavali. Dešavalo se da su ga na nekim velikim veseljima domaćini krunisali i zaista mu i stavljali krunu na glavu. On je stvarno bio jedan emotivac. Niko nema dikciju u pevanju kao on. Niko nema tu emociju kao što je imao on. To je bio samo Šaban Šaulić i nikad niko više. Njegovi uzori su bili Safet Isović i Nedeljko Bilkić. Voleo sam njegove pesme pa sam imao običaj da ih puštam u programu. Pio sam uz njegove hitove“, priča Peja i dodaje kako je izgledalo kada ga je Šaulić odvukao s posla pred uživo uključenje u emisiju.

„Dešavalo se da se nas dvojica sretnemo na tadašnjem splavu „Alibi“ pa zasednemo, družimo se i zapijemo se. Jednom prilikom otišao sam na taj splav malo pre početka emisije jer me je prethodno Šaban pozvao da pijemo. Par minuta pred uključenje u program, on mi nije dao da idem na posao nego da se uključim iz kafane. Tada nisu postojali mobilni uređaji pa sam se uključio preko fiksnog telefona. I tako smo mi pijuckali i uživali dok je tekla emisija. Moram priznati da sam tog dana malo dobio na samopouzdanju jer mi je Šaulić govorio: „Ti si zvezda, ne moraš ni da odeš na posao, radiš sa terena i opet si najbolji“. Tada je spakovao dva, tri ovala hrane i poslao ljudima na radiju da se počaste jer nisu bili s nama u kafani“, govori voditelj.

Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Peja se prisetio druženja u Krčedinu, gde je Šaulić imao kuću i često odlazio na pecanje.

„I dan-danas odem u Krčedin i stanem ispred Šabanove kuće sa svojim kamperom. I dok je on bio živ odlazio sam njime i milion puta me je pitao: ‘Šta će ti ovo, batice?’ Na spratu u mojoj kući imaš slobodnu sobu i stvari da se presvučeš“, a ja mu na to odgovorim: ‘Šale, nas dvojica se bavimo javnim poslom. Ponekad nam je zaista potreban veliki mir. Ti danas možda nisi za društvo, a ja sam ti u kući. Nemam gde da izađem. A nemaš ni ti gde da odeš kad sam ja nervozan. Polako, Šale’. U Krčedinu nam je poslendjih godina bilo najlepše. Pecali smo, vozili se čamcem… Kad sam kupio čamac i tek krenuo da vozim, on upali svoj i krene za mnom da vidi da li umem da ga vozim, da mi se nešto ne desi. Bio je toliko osećajan i dobar drug, to ne mogu da vam objasnim“, kaže Pejić za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Posle smrti Šabana Šaulića ostala je velika praznina u srcima mnogih njegovih prijatelja. Međutim, Peja ističe da još uvek nije svestan da njega više nema među živima.

„Dve godine bez njega… Kažu ljudi da vreme leči sve. Njegov odlazak vreme ne može da zaleči. Sve više i više nedostaje. Kad odem u Krčedin očekujem da će sići niz stepenice, a potom da će me pozvati da sednem na terasu na rakiju pre pecanja“, završava Peja koji je posvetio svoju emisiju kralju narodne muzike, a koja će biti emitovana večeras na Tv Grand.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

 

Komentari

Vaš komentar