Foto: Vesna Lalić

Zoran Kesić, autor i voditelj emisije “24 minuta” koja je sredinom leta završila novu sezonu emitovanja na televiziji “Nova S”, ujedno i jedan od najpoznatijih i najvoljenijih TV lica današnjice, vraća se na ekrane ove subote.

To znači da ćemo novu sezonu humoristično – satirične emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem” gledati u standardnom terminu od 21 čas, 12.09, odnosno, ove subote. U kratkom razgovoru za Nova.rs, Kesić je istakao da se odmorio na letnjoj pauzi i da je spreman za nove radne zadatke.

PROČITAJTE JOŠ

„Odmorio sam se. Pauza nije bila kratka. Uvek imamo taj dugi odmor, ceo jul, ceo avgust i pola septembra. Ja to zovem „prosvetni radnik odmor“. To je kao kada deca u školama završe u julu. Jedino što u avgustu nemamo ove što su pali na popravni. Mislim da nećemo praviti nikakvu retrospektivu ovoga puta na početku sezone. Aktuelna dešavanja su toliko bitna i atraktivna i zaokupljaju pažnju javnosti. Bilo bi bajato da se vraćamo na događaje od pre mesec, dva ili više. Idemo odmah u prvoj epizodi na ono zbog čega je naša emisija i voljena. Sveže, aktuelno i atraktivno – kao pekara. Ako je bajato, mušterije neće da kupuju. Idemo na sveže i vruće“, rekao je on za naš portal.

Na pitanje da li će nova sezona sa sobom doneti i neke bitne promene u samom konceptu, voditelj je odgovorio:

„Scenografija je ista, voditelj je isti. Pokušaćemo u novoj sezoni da promenimo dinamiku emisije. U smislu, da uočimo koje su to udarne teme i da analitičare biramo namenski, očekujući od njih analizu jedne konkretne teme. Nećemo ići u šarenicu da analitičar komentariše sve događaje. U prvoj epizodi ćemo konkretno imati analitičara za sporazum u Vašingtonu. To je Mihajlo Tešić. Imaćemo i analitičara za odjeke izbora u Crnoj Gori, a to je Đuro Radosavović. Mi to zovemo namenski, fokusirani analitičar – samo jedna tema. Ono što će biti razlika u odnosu na prethodnu sezonu, koja je ispala tako kako je ispala – zbog korone bez publike i bendova – vratićemo muzičke bendove i ponovo će ljudi nastupati uživo u našoj emisiji. Želimo time da pružimo podršku našoj muzičkoj sceni. Ako nemaju gde da sviraju, neka sviraju kod nas“, objasnio je i dodao:

„Cela naša emisija je izraz onoga što mi koji je stvaramo mislimo. Izraz naše estetike, našeg shvatanja šta je dobro, a šta loše, našeg smisla za humor. Tako i muzika. Ono što mi privatno volimo da slušamo, želimo da čujemo i u našoj emisiji. Ona je i zamišljena pre sedam godina kao naš pokušaj da napravimo emisiju koju bismo kao gledaoci voleli da gledamo. Time se rukovodimo i dan danas i vrlo pazimo da je zadržimo u takvom obliku, kako bismo ispred nje mogli da se potpišemo – da je se ne stidimo.“

U razgovoru za Nova.rs je prokomentarisao i prethodnu televizijsku sezonu, prvu na televiziji Nova S.

„Nije bilo onako kako smo planirali, bilo je mnogo bolje. Imali smo nedoumice uoči prelaska na Nova S, jer smo prešli sa nacionalne frekvencije na televiziju koja se emituje na kablu. Vagali smo šta dobijamo i šta gubimo. Dobili smo boravak u kvalitetnijem timu. Gledanost je po našim podacima porasla, uticaj naše emisije je čak i veći nego što je bio, ljubav gledalaca i posvećenost sa kojom nas očekuju i porodično gledaju je još veća. Pritom smo u neuporedivo boljem timu, a to je velika čast. Ima mnogo televizijskih profesionalaca na svim mestima. Mi smo zaista jedan vrhunski televizijski klub. Na svakoj poziciji postoji TV autor koji može da reši celu utakmicu, i čast je biti u takvom kolektivu“, zaključio je autor.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (41)