Foto: Arhiva/Beoinfo/Instagram/sopicka_

"U društvu postoji kodeks koji bi trebalo da definiše društvene javne ličnosti, kojima je funkcija da štite društveni interes i moral, zbog čega svi ti muškarci ne bi smeli da dođu u javni kontekst sa takvim devojkama. Ono što je sigurno jeste da upravo ti muškarci koji se fotografišu sa starletama i devojkama lakog morala, šalju javnosti neku sasvim drugu poruku, nešto što je njima važno i značajno, a to je da oni imaju novac i moć", rekao je za portal Nova.rs psiholog Zoran Musterović.

Da li to znači da moć i novac nisu ni u kakvoj korelaciji sa moralom u vremenu u kojem živimo? Ovakve fotografije to ubedljivo ilustruju. A tim ličnostima, kao na fotografijama, vidi se šta nedostaje… Jednima nagonski deo, a drugima socijalna promocija, novac, moć.. A gde smo mi?

Neretka je pojava da su političari viđeni u društvu devojaka koje atraktivno izgledaju. Mnogi od njih ponekad naprave i fotografije, koje im posle naprave problem, kada je u pitanju njihov poslovni kredibilitet.

Kako bismo bolje shvatili zbog čega su toliko česta poznantsva između političara i starleta, razgovarali smo sa psihologom Zoranom Musterovićem, koji nam je objasnio ovu, kako i sam kaže, društveno nenormalnu pojavu.

PROČITAJTE JOŠ

„To jeste jedna nenormalna društvena pojava, da muškarci koji su na ozbiljnim državnim pozicijama i ljudi koji bi trebalo da imaju neki kodeks ponašanja, propagiraju takve stvari i hvale se poznanstvima sa devojkama koje su javnosti poznate samo zbog svog fizičkog izgleda. No, to sa psihološke strane govori samo jedno, da je tu reč o muškarcima koji koriste svoj položaj kako bi bili u društvu nekih devojaka koje važe za atraktivne, a da bez svog položaja nikada ne bi bili sa pomenutim devojkama, što objašnjava sreću na njihovom licu dok poziraju. S druge strane, strašno je to što su osobe koje bi trebalo da imaju neku društvenu važnost u egalu sa ljudima koji pripadaju društvenoj margini. To je društveni kontekst koji je potpuno neprihvatljiv“, rekao psiholog Zoran Musterović, koji u daljem razgovoru objašnjava kakvu poruku šalju moćnici koji se slikaju sa starletama.

Zoran Mušterović
Foto Printscreen Tv Prva

„U društvu postoji kodeks koji bi trebalo da desiniše društvene javne ličnosti, kojima je funkcija da štite društveni interes i moral, zbog čega svi ti muškarci ne bi smeli da dođu u javni kontekst sa takvim devojkama. Ono što je sigurno jeste da upravo ti muškarci koji se fotografišu sa starletama i devojkama lakog morala, šalju javnosti neku sasvim drugu poruku, nešto što je njima važno i značajno, a to je da oni imaju novac i moć“,zaključuje naš sagovornik.

Sva poznanstva političara i starleta

Učesnica rijalitija Ivana Šopić dovođena je u vezu sa biznismenom Sašom Ljubinkovićem, inače funkcionerom Socijalističke partije Srbije, o čemu svedoče brojne njihove zajedničke fotografije.

Šopićka je navodno za velike pare i ucenjivala ovog biznismena, uz pretnje kako će u javnost izneti eksplicitne fotografije i snimke, nastale tokom njihove kratkotrajne avanture.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Šopić (@sopicka_)

Nekadašnji predsednik opštine Smederevska Palanka Radoslav Milojičić Kena fotografisao se sa starletom Tamarom Đurić, nakon čega su ga mnogi dovodili u vezu sa Đurićkom.

„Tamara Đurić i ja smo iz istog grada, poznajem je 15 godina. Bili smo na rođendanu i fotografisali se, kao što sam i sa mnogim drugima te večeri. Fotografiju nisam ja izbacio. Bavim se javnim poslom, često se slikam sa raznim ljudima, neke od njih i ne poznajem“, izjavio je tada Milojičić.

Dragan Jovanović, lider Bolje Srbije i dugogodišnji predsednik opštine Topola slikao se sa starletom Natašom Šavijom na jednom splavu. On je tada izjavio da ga je još 2012. godine na splavu „Akapulko“ sa njom upoznao vlasnik splava, dok mu se Nataša predstavila kao manekenka. Nedugo nakon toga, političar je izjavio sledeće:

„Poznavali smo se nekoliko meseci. Nisam više u kontaktu sa Natašom, već sam u srećnom braku, drugom po redu.“

Foto: printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY; instagram@natasasavija

Glavni urbanista Beograda, Milutin Folić imao je fotografiju sa poznatom starletom Stanijom Dobrojević, koja je počela da se deli po društvenim mrežama kada je Folić dobio funkciju.

Na fotografiji se moglo videti kako uživaju tokom letovanja, na gliseru, uz pivo.

Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke, fotografisao se sa starletom Tijanom Maksimović Ajfon, kada je gostovao na jednoj televiziji, dok je ona bila u publici. Pored sporne fotografije, dugo se delila i Šešeljeva izjava:

„Starlete su prividne lepotice koje se uz pomoć ogromne količine silikona prodaju moćnim političarima, biznismenima i drugim lovatorima“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare