„Vređanje Milice Pavlović da otvori javnu debatu o nasilju“

Showbiz 13. feb. 202109:29 > 10:29
Podeli:
Foto:printscreen/instagram.com/laccanotlaca; Nemanja Jovanović

Tekstopisac Milan Radulović Laća, inače sin Marine Tucaković, nakon javne podrške pevačici Milici Pavlović koja trenutno prolazi kroz linč "patriota" zbog pesme "Balkan S&M", rekao je da bi njen primer trebalo da posluži kao odlična podloga za otvaranje javne debate o digitalnom nasilju i mizogenim uvredama sa kojima se velika većina žena iz javnog života i dalje susreće.

„Dragi moji tviteraši, umesto što se troši energija na međusobno prepucavanje povodom novog singla Milice Pavlović, kao i uvrede na moj i račun drugih putem storija određenog novinarčića, mislim da bi pametnije bilo da apelujemo na otvaranje javne debate o sajber nasilju i disperziji mizoginije, digitalnog nasilja, govoru mržnje, svega, ponajpre na socijalnim mrežama, ali i u medijima. Ovo nikuda ne vodi. Iste kukavice iza tastature će širiti muda i koristiti digitalni prostor kao svoju S&M sobu i napadati sve nas, a pre svega žene“, napisao je Laća na Tviteru.

Pavlović je objavila spot za pesmu “Crna jutra” ili “Balkan S&M”, a jedan kadar u videu izazvao je prilično oprečne reakcije na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

Radi se o kadru u kojem je Pavlović iskombinovala srpsku narodnu nošnju sa lateks čizmama i rukavicama. Ona je, takođe, prema nekim tumačenjima, prikazana i kao Bogorodica, koja na krilu mazi zgodnog muškarca.

Pojedini korisnici Tvitera i Fejsbuka navode da je Milica Pavlović uvredila osećanja Srba jer je na, kako kažu, skaradan način prikazala narodnu nošnju.

Laća, s druge strane, smatra da se radi o lažnim patriotama.

“Koristim priliku da ukažem podršku Milici Pavlović povodom organizovanog bot napada iza fasade lažnog patriotizma. Zemljaci, prekinimo s retrogradnim i primitivnim atakom na slobodu umetničkog izraza, a samim tim i na misao i smisao vere. Istupam i kao Srbin i kao pravoslavac i kao autor – kao čovek! Ne budite nevolje, nevoljani mali. A ti, devojko, sempre dritto”, napisao je Laća na Instagramu ranije.

Foto: Instagram/laccanotlaca

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar