Voja Brajović o legendarnom Pavlu Vuisiću: Bio je štreber

Film 23. okt. 202016:59
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube

Voja Brajović i Pavle Vuisić upoznali su se davne 1971. godine prilikom Vojinog debija na filmu "Šešir profesora Koste Vujića", u kom je Vuisić igrao glavnu ulogu, a Brajović matematičara Miku Alasa. Glumac se sada prisetio pokojnog kolege prepričavajući anegdote sa zajedničkih snimanja.

PROČITAJTE JOŠ

„Još tada sam uvideo kakav je Paja profesionalac i perfekcionista. Nekoliko godina kasnije, kada smo snimali ‘Porobdžije’ u Mostaru, zaseli smo u pauzi, družili se, pričali, nešto sam se zamislio i rekao mu: ‘Ja sam, u stvari, shvatio kakav si ti štreber!’ Ljudi su verovali da on to tako lako radi, da ne glumi nego da živi svoje uloge, ali on je bio odgovoran i studiozan“, počeo je prisećanje glumac u intervjuu za „Gloriju“.

„Pitao me je: ‘Kako to misliš ― štreber’ Objasnio sam mu da se sećam da smo u ‘Šeširu’ jednu scenu snimali 17 puta. U toj sceni ja sviram violinu, Milan Caci Mihailović peva, a Pavle stoji. Njegov zadatak je bio samo da nas sluša. 17 puta nas je vraćao da ponovimo kadar jer nije bio zadovoljan sobom kako nas sluša“, dodao je Voja.

„Na to je imao spreman odgovor: „‘Znaš, ja nemam decu, ali postoje deca kojoj se čini da je dobro ovo što ja danas radim i neću da se sutra razočaraju'“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar