Video od milion suza: Džej peva „Nedelju“ na sahrani

Showbiz 06. dec. 202018:53 > 07. dec. 2020 02:08
Podeli:
Džej Ramadanovski Foto:E-Stock_milos_rafailovic

Pevač Džej Ramadanovski preminuo je danas u 56. godini života u svom stanu na Dorćolu. Pevač je preminuo u snu kada mu je srce stalo. Čovek koji je svojim glasom umeo da dodirne dušu svakoga ko ga sluša, ostaće upamćen, između ostalog, i po svojoj pesmi "Nedelja", koja ga je pratila ceo život sve do njegove smrti. Kako sudbina ume da se poigra sa svima nama, tako je Džej preminuo upravo u nedelju.

Ostaće upamćena i njegovo izvođenje ove pesme na sahrani Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

 

„Nedelja, i svi ste tu
sve podseća na sreću
nedelja, a više vas ja
zagrliti neću“

„Nedelja, i svi ste tu
a mene s’ vama nema
daleko negde sam
na put bez povratka
vaš sin se sada sprema“, glase stihovi omiljene najtužnije domaće pesme.

Dežej Ramadanovski je pesmu „Nedelja“ pevao i na sahrani Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića. Ova njegova izvedba rasplaka je mnoge. Bol u njegovom glasu u tom trenutku nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Pesma „Nedelja“ je autobiografska, objavljena je 1991. godine na albumu „Ko se s nama druži“, a Džej je svojevremeno ispričao sve o njenom istorijatu.

„U to vreme, kad smo radili Futa i ja, falio nam je refren. Za refren pesme ‘Nedelja’ sam kriv ja. Ispričao sam Marini Tucaković svoju priču iz popravnog doma. Kao klinac, kad sam bio dobar, davali su mi dozvolu da idem kući, a ukoliko nisam, ostajao sam u domu“, rekao je Džej tada.

PROČITAJTE JOŠ

„Ta ‘Nedelja’ govori o meni samom, kada nisam dobio dozvolu da izađem, a Marina je za deset minuta napisala refren „, otkrio je Džej u jednoj emsiji svojevremeno.

Džej Ramadanovski imao je teško detinjstvo. Odrastao je na ulici, a bio je i u domu. Njegova učiteljica Danica Pekić, pokupila ga je uplakanog sa ulice i brinula se o njemu, zbog čega je pevač uvek sa suzama u očima pričao o njoj. Džeja je zapazila Marina Tucaković koja je, kako kaže, znala da će on biti velika zvezda. Ona, takođe, smatra, da Džej u sebi nosi veliku tugu i da se uvek trudio da bude srećan povrh svega.

Foto: Nova.rs

Pevaču nisu bili strani ni droga ni alkohol. Živeo je buran život. Njegove pesme svi su voleli. Kada je Ramadanovski kročio na domaću javnu scenu sve se promenilo. Pojam kafane i narodne muzike, mnogi su počeli da posmatraju na drugačiji način. Njegova emocija uspela je da dotakne i ona najtvrđa srca.

BONUS VIDEO:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar