Foto:E-Stock_caslav_vukojicic

Zdravstveno stanje rijaliti učesnice Miljane Kulić je u trenutku pisanja ovog teksta i dalje kritično. Iako je želja javnosti da sazna detalje njene borbe donekle razumljiva, postavlja se pitanje da li je sve moglo da prođe i bez višednevnog medijskog lešinarenja.

„Zvezda“ rijaliti programa Zadruga, u kojem je učestvovala više puta, ovih dana se suočava sa ozbiljnim posledicama svojih odluka. Njoj je nedavno odstranjena slezina pošto joj se zdravstveno stanje pogoršalo usled komplikacija nakon operacije želuca u Turskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Miljana je u turskoj bolnici operisana pre nešto više od deset dana, a nakon povratka u rodni Niš, njeno stanje se znatno pogoršalo, te je hitno hospitalizovana u Kliničkom centru ovog grada, gde se danima lekari bore kako bi stabilizovali njeno kritično zdravstveno stanje. Pre par dana, Miljana je bila u veštačkoj komi, iz koje se probudila u nedelju. Međutim, borba za njen život i dalje traje.

Kada je prebačena u Beograd, počinje svakodnevno izveštavanje o njenom trenutnom zdravstvenom stanju. I tu nastaje problem: da li Kulićeva, iako je javna ličnost i svojevoljno je izložila svoj privatan život u rijalitiju, zaslužuje da barem u ovim trenucima dobije trunku dostojanstva?

U momentu dok joj se lekari bore za život, pojedini predstavnici sedme sile danima kampuju u Urgentnom centru, utrkujući se za što „pikantnijim“ detaljem o tome kako Miljana reaguje na bolničke uslove.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages

„Pobeđuje“ onaj ko donese sočniji uvod u njeno mučenje. Hoće li Miljana preživeti? Da li „divlja“ i „pravi haos“ u šok sobi? Je li istina da je „čupala kateter“? Da li je „agresivna prema osoblju“ i „čeka posetu psihijatra“? Šta ćemo sa pacijentima pored, koji „zbog njenog stanja ne mogu da žive“?

Sama je kriva. Istina je da se svojevoljno, kao punoletna osoba, prijavila za učešće u rijalitiju. Istina je da je prihvatila da svoje najintimnije detalje iz života deli sa milionskim auditorijumom. Istina je da nije prezala od pravljenja skandala i nakon izlaska iz rijalitija. Ali, tačno je i to da joj je potrebna pomoć. Eksploatacija njenog psihičkog stanja je dostigla vrhunac, a sada su očigledne i fizičke posledice.

Čini se da ni to nije znak da se povuče ručna i barem napravi pauza u neprestanom lešinarenju osobe koja je na ivici snaga. Profit je bitniji. Gledanost i klikovi su vredniji od nečijeg života.

Ali, i na nama je. Hoćemo li nastaviti da bezumno klikćemo na prenos uživo uništenja nečijeg života, ili je moguće sopstvenim primerom poslati poruku da tako nešto nije od opšteg značaja za javnost?

BONUS VIDEO: Peticija protiv Pinka – Pink uzvratio udarac

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (22)