Foto: Antonio Ahel/ATAImages., ÂTopFoto.co.uk / Topfoto / Profimedia, E-Stock/Milos Rafailovic

Lepota im nije bila osiguranje za srećan život.

Iako na prvi pogled sijaju, sudbine lepotica sa naših prostora nisu bile svetle. Mnoge od njih su pratile različite kontroverze i skandali poput samoubistva, krivičnih radnji i bolesti.

PROČITAJTE JOŠ:

Prva misica Jugoslavije, Hrvatica Nikica Marinović proglašena je za najlepšu ženu Evrope 1966. godine, a potom i za prvu pratilju Mis sveta. Spekulisalo se da joj je pobeda izmakla jer kao žena iz komunističke države nije želela da nakon pobede ode u Vijetnam i podrži američke vojnike. Nakon nekoliko godina braka sa Vukom Vučom se razvela, a potom se opet udala za reditelja, 14 godina starijeg Zdravka Šotru, ali ni taj brak nije opstao. Rat u Jugoslaviji joj je teško pao, a ubrzo je obolela od depresije, te se slabo sa kim viđala. Govorilo se da je ostala bez novca, kao i da posećuje psihijatrijske klinike. Pronađena je mrtva 2008. godine u svom stanu u centru Beograda, bez oproštajne poruke. Kako se navodi, konzumirala je prekomernu dozu lekova za spavanje.

Najlepša Jugoslovenka
Nikica Marinović na izboru za Mis sveta; Foto: ÂTopFoto / Topfoto / Profimedia

Osamdesetih je sinonim za zgodnu ženu bila Ana Saso, koja proglašena za Mis Jugoslavije 1982. godine, a potom ušla u 15 najlepših na svetu. Prvi put se udala za vlasnika splitskih noćnih klubova Nenada Teklića, ali brak nije dugo opstao zbog njegovog konstantnog neverstva. Nenad, koga su povezivali i sa Doris Dragović, poginuo je pre nekoliko godina u saobraćajnoj nesreći. Drugi suprug Igor Franceski otišao je korak dalje, te je sa svojim ljubavnicama šetao ulicama Splita. Ana više nije mogla da trpi poniženja, te se razvela, da bi se dve godine kasnije ispostavilo da je Igor povezan sa kriminalnom grupom koja bavila prostitucijom.

Ana Saso Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Poslednja misica bivše Jugoslavije, Slavica Tripunović je nakon 1991. godine otpočela muzičku karijeru i uzela umetničko ime Dajana. Muzičku karijeru je zapostavila, a posvetila se privatnom biznisu. Pre nekoliko godina dijagnostifikovan joj je rak grlića materice, ali je na sreću primećen u ranoj fazi, te je uspela da pobedi opaku bolest. Popularnost je probala da povrati učešćem u rijaliti programima, ali pravi publicitet je dobila ove godine kada je uhapšena u akciji policije usmerenoj protiv elitne prostitucije.

Dajana Tripunovic
Dajana Tripunović Foto:Z. K. Munja/Grand online

Jedan od naših najboljih plasmana na ovom takmičenju donela je Tijana Stajšić. Ona je 2002. godine osvojila 6. mesto na takmičenju za Mis sveta. Stajšićeva je poznata i po burnim vezama. Mediji su je povezivali sa košarkašem Milošem Čovićem, izvesnim biznismenom Banetom, Petrom Kapisodom, ali najviše pažnje je privukla njena veza sa Dejanom Popovićem Tigrom. Njih dvoje su više puta bili vereni, a Aca Lukas je jednom prilikom rekao da Tigar već oženjen, što je Tijana demantovala. Ona se potom povuka iz javnosti i bavi se šminkanjem, a publika joj zamera da je preterala sa operacijama, te uništila svoju prirodnu lepotu.

Foto: Instagram/misssanjapapic

Novosađanka Sanja Papić izabrana je za predstavnicu Mis Srbije i Crne Gore 2003. godine. Proglašena je za drugu pratilju, a to joj je donelo značajne projekte u oblasti mode. Uspesi su se samo nizali, te je od 2016. godine ekskluzivni direktor prodaje Turističke asocijacije ostrva Maldivi. Već sledeće godine se udala za advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića i iste godine dobili ćerku Laru. Nažalost, Ognjanović je ubijen 2018. godine pod nerazjašnjenim okolnostima.

BONUS VIDEO: Madona: Pop ikona koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda

Komentari

Svi komentari (1)