Kirnan Forbs (AKA) Foto: RAJESH JANTILAL / AFP / Profimedia

Roditelji su se s velikom tugom obratili javnosti.

Reper Kirnan Forbs, poznatiji kao AKA, ubijen je prethodnog dana zajedno s jednim drugom u Durbanu, u Južnoj Africi. Dvojac je u tom trenutku koračao ka svom automobilu.

PROČITAJTE JOŠ

Pre oko dve nedelje proslavio je 35. rođendan i za sobom je ostavio sina, Kaira. Nekoliko sati pred smrt pisao je na Tviteru o svom novom albumu, koji bi trebalo do kraja ovog meseca da ugleda svetlost dana. Imao je i, takođe, drugih poslovnih planova, zakazavši pojedine nastupe.

„S velikom tugom vas obaveštavamo o smrti našeg sina. Tragično je preminuo 10. februara 2023. godine. Policija će nam, nadamo se, uskoro dati još neke detalje. Bio je sin, brat, unuk, rođak, prijatelj i, najvažnije, otac. Za mnoge, ostaće čuveni AKA. Voleo je i bio voljen. Molimo vas za privatnost u ova teška vremena. Hvala vam na rečima podrške. Toni i Lin Forbs“, poručili su roditelji putem njegovih profila na društvenim mrežama.

AKA je karijeru započeo kao član sastava „Entity“, a tek zatim, otisnuo se u solo vode.

Dobitnik je brojnih nagrada, nekoliko puta je bio nominovan za BET (Black Entertainment Television Award), a jednom i za „MTV Europe Music Award“.

BONUS VIDEO: THC Familija: Rep pesme ne propagiraju nasilje, one su ogledalo društva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare