Vesna Pećanac

Vesna Pećanac je svojim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama dala značajan doprinos promociji Crne Gore, njenoj kulturi i stvaralaštvu, saopštio je crnogorski MUP.

Glumica Vesna Pećanac je veliku popularnost stekla igrajući u filmovima svog pokojnog supruga, reditelja Živka Nikolića, a poslednjih godina je bila u žiži zbog teške materijalne situacije. Kada su nedavno isplivale njene fotografije kako se hrani u kuhinji Verskog dobrotvornog starateljstva u Beogradu – javnost je bila potrešena. Do početka korone igrala je svoju monodramu u Ateljeu 212, ali više se ne pojavljuje u javnosti.

Danas je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović doneo odluku da se glumici dodeli crnogorsko državljanstvo.

„Radi se o licu čiji je prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za kulturni interes Crne Gore. Vesna Pećanac je svojim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama dala značajan doprinos promociji Crne Gore, njenoj kulturi i stvaralaštvu“, naveli su iz crnogorskog MUP-a na Tviteru.

Pećanac je ostvarila brojne uloge na filmu, televiziji i na pozorišnim daskama.

Iz braka sa rediteljem Živkom Nikolićem ima dva sina.

Neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u Nikolićevim filmovima „Ljepota poroka“ i „Čudo nevidjeno.“

Bonus video: Lordan Zafranović o Nedi Arnerić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare