Kejti Kourik Foto:Damairs Carter/Media Punch/INSTARimages.com / INSTAR Ima

Poznata novinarka i voditeljka Kejti Kurik otkrila je da joj je u junu ove godine dijagnositkovan rak dojke.

Da ima opaku bolest saznala je 21. juna, kada je slavila osmu godišnjicu braka sa sadašnjim suprugom Džonom Molnerom, piše „Dejli mejl“.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon rutinske mamografije, lekar ju je uputio na dalje analize. Napisala je da je pregled bio neprijatan, ali da je zahvalna doktorima što su bili tako temljeni.

U eseju koji je objavila na svojoj internet stranici, opisala je kako se osećala kada je saznala dijagnozu.

„Bila sam usred kancelarije. Otišla sam do ćoška i tiho pričala, a moja usta nisu mogla da postave pitanja koliko mi se vrtelo u glavi“, rekla je ona i dodala kako su reagovale njene ćerke El (31) i Kerolajn (26).

„Napokon, četiri dana nakon što mi je postavljena dijagnoza, kontaktirala sam ćerke preko Fejstajma. Trudila sam se da budem staložena kao doktor Njuman. Lica su im se sledila zbog neverice. A onda šok. Počele su zatim da plaču“, napisala je ona.

Kejti je ćerke dobila sa prvim suprugom Džejem Monahanom koji je preminuo 1998. od raka debelog creva. Ona je bila sa njim do njegove smrti, a njihov brak trajao je od 1989. godine.

„Već su izgubile jednog roditelja. Pomisao da bi mogle da izgube još jednog roditelja, razum nije mogao da prihvati“, dodala je.

Kejti je napomenula da su je preplavile misli o dragim ljudima koji su umrli od opake bolesti: misli o njenom suprugu Džeju, sestri Emili (54) koja je 2001. izgubila bitku sa kancerom pankreasa i svekrvi Kerol koja je umrla od raka jajnika 1999. godine.

Ispričala je da je njen drugi muž za kojeg se udala 2014. imao tumor kokosovog oraha na jetri, koji je hirurški uklonjen samo nekoliko meseci pre njihovog venčanja. Sa rakom se borio i otac slavne novinarke koji je imao kancer prostate, dok je njenoj majci bio dijagnostikovan „Non Hodgkins“ limfom.

„Imajući u vidu istoriju bolesti u mojoj porodici, zašto bih ja bila pošteđena? Moja reakcija je prvo bila ‘zašto ja?’, a zatim ‘zašto ne ja?'“, poručila je.

Kejti je 14.jula imala operaciju, koja je bila uspešna, iako je tumor bio veći nego što lekari očekivali. Završila je juče sa terapijom zračenja i rekla da je ceo proces dobro podnela.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne