Foto: LIU JIN / AFP / Profimedia

Nekadašnji suprug jedne od najpoznatijih supermodela na svetu ovih dana je u žiži javnosti zbog brojnih optužbi za silovanje.

Žerar Mari, francuski modni agent i bivši muž Linde Evanđeliste, optužen je za brojna silovanja i privođenje maloletnica krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka. On je tada radio bio direktor evropske delegacije čuvene modne kompanije Elite.

PROČITAJTE JOŠ

Najglasnije optužbe iznela je početkom jula prošle godine njegova nekadašnja saradnica – poznata manekenka Kare Otis, koja je u svojoj ispovesti naglasila da ju je Mari silovao i prodavao bogatim muškarcima i prijateljima.

Navodno je Žeral smatrao kako su device nefotogenične, pa je silovao devojke u dobi od 14 godina, a sve kako bi „što bolje radile za njega“.

U to je vreme Mari je bio veren s još jednom divom iz sveta mode, Lindom Evanđelistom, koja danas kaže da veruje kako je njen bivši počinio ta zlodela, ali da ona tada za ništa od toga nije znala.

Linda Evanđelista Foto: EPA/FLAVIO LO SCALZO

Žeral je kriv i za zavisnost o kokainu mnogih manekenki, a kupovao im je drogu kako bi jele što manje i bile što mršavije. Njegova je žrtva bila i nesretna Kare koju su ta prva životna seksualna iskustva dugoročno obeležila i naštetila njenom psihičkom zdravlju.

„Zavisila sam o njemu zbog hrane, novca, smeštaja… Držao je čak i moj pasoš. Bila sam u ranjivoj situaciji, a on je imao svu moć“, priznala je u svojoj ispovesti.

Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Osim nje, još najmanje deset žena su istupile i prijavile zlostavljanje koje su navodno doživele od strane Marija krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina.

Džil Dod, jedna od nekadašnjih modela koja je radila za Elite, iznela je u javnost svoju priču, tvrdeći da ju je Žeral silovao kada je imala samo 20 godina.

„Bile smo jako mlade, ti muškarci su nas iskoristili i prodavane smo od strane naših agenata. Govorila sam loše o sebi zbog toga godinama kasnije… ‘Kako sam mogla da budem tako glupa? Kako sam mogla da dozvolim da se ovo desi?’ Ali, u realnosti, nisam imala nikakvu šansu protiv ovih moćnih muškaraca koji su bili stariji 20 godina od mene“, ispričala je ona.

Žene koje su odlučile da progovore o zlostavljanu, osim osude jednog dela javnosti što su do sada ćutale, suočavaju se i sa zakonskim problemom. Naime, francuski zakon nalaže da se seksualno nasilje prijavi u roku od 20 godina, odnosno 30 ukoliko je slučaj o zlostavljanju maloletnice.

Kare Otis, koja je u ovom trenutku najpoznatije lice Marijevih žrtava, u svojoj ispovesti je objasnila kako je smogla snage da konačno podeli svoju priču.

„Razlog zašto sam izašla u javnost sa ovom pričom je to što imam ćerke. Ne želim da one normalizuju ono što sam ja normalizovala toliko dugo. Radi se o i dalje neregulisanoj industriji u kojoj uglavnom rade maloletnice i maloletnici“, poručila je ona.

Protiv Marija (koji danas ima 72 godine) i dalje nije podignuta optužnica, a sve optužbe je negirao.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših jugoslovenskih glumica

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)