Nemanja Nikolić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pevač je pre nekoliko godina doživeo srčani udar dok je vozio suprugu i decu.

Nemanja Nikolić smatra da je do toga došlo zbog „prezasićenja organizma“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kao mlad sam počeo da se bavim muzikom i da vodim boemski život. Kada su drugi spavali, ja sam radio, nisam jeo na vreme. Bilo je i alkohola, i cigareta. Jednostavno, došlo je od prezasićenja organizma. Pre toga nisam osetio nikakve zdravstvene probleme“, rekao je Nemanja.

Opisao je kako je izgledao trenutak kada je doživeo srčani udar.

„Samo zahvaljujući sreći sam dobro prošao. Iako sam sada dobro, nikada neću zaboraviti taj dan. Doživeo sam infarkt u kolima za volanom. Sa mnom su bila deca i supruga. Bio je januar, krenuli smo u igraonicu na dečji rođendan. Na 200 metara od igraonice osetio sam neopisiv bol u leđima, kao da mi je neko zario nož u leđa. Taj bol je trajalo oko 15 sekundi“, objašnjava pevač.

Sahrana Novice Zdravkovica Nemanja Nikolic
Nemanja Nikolić Sahrana Novice Zdravkovića Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kako je rekao, bio je mokar kao da ga je neko polio vodom.

„Sve se dešava u nekoliko minuta. U tom trenutku sam imao prtisak 230 sa 168. Odmah su mi dali lek pod jezik, a na EKG-u se videlo da sam imao infarkt. Nije bilo nikakve intervencije. Lekari su mi rekli da sam mlad i da imam zdravo sportsko srce, pa je to tako. Na njemu mi je ostao ožiljak od nekoliko milimetara. Dobio sam lekove koje moram da pijem ceo život, od njih nisam mogao da funkcionišem. Uspavljivali su me i usporavali. Čak je moja supruga pisala na njima dečja imena, kako bih pio“, govori sa uzdahom Nemanja.

Nikolić od tada se bavi stvarima koji ga smiruju, a stres je sveo na minimum.

„Sada se najviše trudim da budem psihički dobro, jer mislim da svaka bolest, jednim delom, ide iz glave. Ribolov mi je mnogo pomogao. Slušaš ptice, detlića, budiš se u prirodi. Prelepo. Čovek mora da nauči da sluša tišinu, a ja sam to naučio. Tišina je lek“, zaključuje Nemanja u emisiji „RTS Ordinacija“.

BONUS VIDEO: Mili: Niko neće biti tandem kao Ceca i ja