Mik Džeger i Kit Ričards Foto: Jacques Witt / Sipa Press / Profimedia

Džeger i Ričards su drugari iz osnovne škole.

Mik Džeger i Kit Ričards ispričali su da se poznaju skoro ceo život.

PROČITAJTE JOŠ:

Oni su simbol jedne epohe i ispisali su istoriju moderne umetnosti 20. i 21. veka.

Proslavili su se kao članovi jedne od najpoznatijih muzičkih grupa svih vremena – Rolingstons.

Stounsi su imali imidž pobunjenika i „loših momaka“.

Grupu su nastavili na prate skandali pa su 1967. godine Džeger i Ričards uhapšeni i optuženi za posedovanje droge nakon policijske racije na Ričardsovom imanju u Saseksu.

Od zatvorske kazne spasila ih je novina “The Time”, što je i sam Mik Džeger potvrdio.

“U tekstu koji su objavili su insistirali da me treba tretirati kao i svakog drugoga građanina, pa me je policija ubrzo pustila”, rekao je Džeger, dodajući da je u istom članku pisalo da tri meseca kazne za tako mali prestup nije fer.

Mik Džeger i Kit Ričards Foto: Topham Picturepoin / Topfoto / Profimedia

Još od tada je poznato da muzičari konzumiraju narkotike.

Džeger je izašao na scenu nakon incidenta s drogom, te 1967, i održao strastveni govor u obranu prava pojedinaca da rade šta žele.

„Ja lično ne volim da nastupam drogiran. Uvek mislim da je bolje ne uzimati drogu, piti ili nešto slično, ali to ne znači da to nikada nisam radio, jer jesam“, rekao je tada Džeger koji je otkrio i da smatra da drogu treba legalizovati.

Mik Džeger i Kit Ričards Foto: Ian Dickson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Međutim, samo deset godina kasnije, ponovo se dogodio skandal.

Gitarista Rolingstonsa, Kit Ričards, je u februaru 1977. otišao za Kandadu, da bi se priključio ostalim članovima grupe. Putovao je sa svojom tadašnjom partnerkom Anitom Palenberg. Sa sobom su poneli heroin, kokain i kanabis, što su carinici i primetili, te su zbog toga sve vreme oboje bili pod prismotrom.

U njihovu hotelsku sobu je ušlo petnaest pripadnika Kraljevskog odreda kanadske policije, a po svemu sudeći policija je uspela da ubaci špijune u tim Stonsa.

Tada je uhapšen, ali se nije dugo zadržao u pritvoru, jer je platio kauciju.

Nakon toga, on se vratio u hotel. Članovi grupe Rolingstons, Roni Vud i Bil Vajmen, svratili su u Kitovu sobu i zatekli ga kako se grči na podu. U strahu da će umreti i zapasti u delirijum, oni su mu nabavili heroin i doneli u hotel koji je bio okružen policajcima.

Mik Džeger je uprkos celoj ovoj situaciji bio optimističan i istakao da i ukoliko Ričards završi iza rešetaka, da će ostati deo njihovog tima i pisati pesme u zatvoru.

Opšte je poznato da su oni i nakon ovoga nastavili da konzumiraju narkotike. Mediji su čak pisali da im se bend raspao zbog toga, a član benda Brajan Džouns je misteriozno preminuo, te mnogi smatraju da se to dogodilo zbog nekontrolisanog korišćenja droga.

Mik Džeger i Kit Ričards Foto: HENNING KAISER / AFP / Profimedia

Iako su toliko godina konzumirali narkotike, Mik Džeger i Kit Ričards su danas ipak u top formi.

Mik ima 79 godina, a Kit 78, prema mišljenju mnogih oni izgledaju fenomenalno.

Retko ko se nije zapitao kako im je to pošlo za rukom i da li je moguće da nakon što su vodili takav život kakav su vodili, danas su zdravi i uskoro će napuniti 80 godina.

BONUS VIDEO: Kit Ričards – Neuništivi buntovnik

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare