Foto: EPA-EFE/Nigel Roddis

Tokom nastupa u Liverpulu Rolingstonsi su odali počast Bitlsima obrađujući njihov hit iz 1963. "I Wanna Be Your Man".

Ovu pesmu su, kako podseća NME, prvobitno napisali Džon Lenon i Pol Makartni, ali su Stounsi zapravo bili prvi koji su objavili svoju verziju. Izdali su je kao singl 1. novembra 1963, tačno tri nedelje pre nego što se prvobitni snimak Bitlsa pojavio na njihovom drugom albumu u Velikoj Britaniji, „With The Beatles“. Nastup u Liverpulu je bio prvi put da su Stounsi svirali „I Wanna Be Your Man“ od 2012. godine.

Pre nego što je počeo sa pesmom, pevač Mik Džeger rekao je publici da su Stounsi prvobitno planirali da odsviraju pesmu „You’ll Never Walk Alone“ sastava Gerry And The Pacemakers – koja se svira pre svake fudbalske utakmice Liverpula na stadionu Enfild, gde je koncert održan. Ipak, odlučio je da odsviraju pesmu „koju su napisali drugi lokalni momci“ – Pol Makartni i Džon Lenon, koji su rođeni u Liverpulu.

Rolingstonsi su trenutno u toku sa turnejom „SIXTY“ po Evropi i Velikoj Britaniji, koja se nastavlja u ponedeljak (13. juna) u Amsterdamu. Kao što mu ime sugeriše, nastup dolazi u znak proslave šestodecenijskog mandata Stounsa, koji je zvanično formiran u junu 1962. (svoj prvi nastup kao The Rolling Stones izveli su mesec dana kasnije).

Na svim nastupima na turneji do sada, otvarali su svoj set video zapisom kao omažom bubnjaru Čarliju Votsu, koji je umro prošlog decembra u 80. godini. Njegovo mesto na turneji zauzima bubnjar Stiv Džordan. U martu su snimili delove za svoj predstojeći 24. album.

U međuvremenu, Stounsi povodom proslave 60. godišnjice, imaju album „Live At The El Mocambo“ i boks set svih njihovih singlova iz 1963-1966. Bi-Bi-Si će takođe tokom leta emitovati dokumentarni serijal iz četiri dela „My Life As A Rolling Stone“. Svaka jednočasovna epizoda biće posvećena jednom članu benda: Miku Džegeru, Kitu Ričardsu, Roniju Vudu i Čarliju Votsu.

Bonus video: Kit Ričards – Neuništivi buntovnik

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar