Langer o Rahimovskom: Trebao je da dođe u Skoplje, majka mu je teško bolesna

Sudbine 23. jan. 202209:39
Podeli:
Bruno Langer i Aki Rahimovski Foto: Nova S, E-stock

Bruno Langer, frontmen "Atomskog skloništa" oprostio se od prijatelja i kolege Akija Rahimovskog, koji je juče, iznenada preminuo u 67. godini života.

Pročitajte još:

Njihovo prijateljstvo dugo je više decenija, a kako je Bruno ispričao, znao je da je njegov prijatelj imao problema sa srcem, te da su mu bila ugrađena četiri stenta.

„Kada smo s Atomskim skloništem snimali drugi album u Ljubljani, Aki je tamo služio vojsku. Saša Dadić, naš bubnjar, svaki dan je odlazio po njega, izvlačio ga iz kasarne i družili smo se u studiju, posle studija. On je prvi čuo te naše materijale i rekao je da jedva čeka da završi vojsku jer s Parnim valjkom ima velike planove. Danas (subota, op. ur.), odmah nakon vesti o smrti, čuo sam se s Garom Tavatijanom, bubnjarom Leba i soli, i kaže da je Aki sutra trebao da dođe u Skoplje jer mu je majka teško bolesna. Zato je u zadnje vreme često boravio u Skoplju, kaže Langer.

Aki je, podseća, kao i Janez Bončina, Tifa i sam Langer, ambasador "Down sindrom centra" u Puli, ali od svih njih on je bio i u tome najaktivniji.

"Svuda je prednjačio, uvek je imao ideje i planove. Malo je reći veliki roker, otišao je veliki čovek. Sećam se velike krize kada se Memorijal razdvojio na Dane hrvatske muzike i medija te bazični Memorijal Serđo Blažić Đoser, bio je to 15./16. memorijal, 2011./12. godina kada su s razmakom od tjedan-dva održana dva programa. Bio sam najsrećniji čovek na svetu kada je moj dragi prijatelj Aki stao uz Serđa i Memorijal, jedan od rijetkih, i punom parom radio na tome da taj program bude što bogatiji. Za to mu večno hvala. Živimo u vremenima izdaje, Aki nije izdao, ostao je veran svojim prijateljima, pre svega spomenu na Serđa i nama ostalima koji smo bili od prvog dana uz Memorijal. Na tome ću mu biti večno zahvalan, do kraja mog života. Ti si čudo, rekao sam i predao mu palicu organizacije Memorijala. Te smo godine bili uskraćeni od svega, nismo imali novca, troškove smo rušili na minimum da ostane što više za Ligu protiv raka. Sećam se da smo skromno proslavili veliki uspeh Memorijala nakon tog raskola večerom u jednoj piceriji, kazuje Langer za Glas Istre.

BONUS VIDEO: Povorka na sahrani Marinka Rokvića

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar