Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon što je objavio fotografiju iz bolnice, glumac Nikola Pejaković Kolja oglasio se za Nova.rs i otkrio zbog čega je hospitalizovan.

Pročitajte još:

Kolja je za naš portal otkrio da je zaražen koronavirusom.
„Istina je da sam zaražen koronavirusom. Sve je dobro, ide na bolje“, poručio je Kolja za Nova.rs.
Podsetimo, Kolja je na svom Fejsbuk nalogu objavio fotografiju iz bolnice na kojoj se vidi da je na kiseoniku i prikačen na infuziju.
Kolja je ispod svoje objave dobio pregršt komentara podrške:

„Ne daj se Nikola. moraš biti jak imaš zbog koga“, „Imaš naše molitve“, „I gore smo pregurali, i ovo ćemo“, „Trebaš nam još“, samo su neki od komentara koje njegovih prijatelja.

Nikola Pejaković Kolja
Nikola Pejaković Foto: Facebook/Kolja

Nikola Kolja Pejaković je rođen 1966. godine u Banjaluci. Od osnovne škole svira gitaru, a nešto kasnije je počeo da svira i klavir i usnu harmoniku. Završio je Srednju likovnu školu, ali umesto da nastavi školovanje u tom smeru, odlazi na beogradski Fakultet dramskih umetnosti na kome upisuje pozorišnu režiju.

Godine 1999. godine snima svoj prvi album „Mama, nemoj plakati“. Njegov raskošni multi-talenat tada je u orbitu izbacio njegovu ljubav prema muzici, uz neverovatan autorski pečat. U svom muzičkom opusu, on je autor svih pesama, vokal, svira većinu gitara i pojedine klavirske deonice. Na ovom albumu svirali su mnogi renomirani muzičari poput Saše Loknera, Dejana Momčilovića, Borisa Krstajića, a producirao ga je Vojislav Aralica. Snimio je još albume „Kolja“ 2009, „Grobovlasnici 2013“, i „Četiri prsta“ 2018. godine.

U pozorišnom svetu poznat je kao autor koji ujedinjuje režiju, muziku, scenografiju, kostim i muziku. Poslednjih godina okrenut je, uz muziku i živu koncertnu aktivnost, filmu i televiziji. Glumi, piše scenarija i režira. Među najpoznatijim delima su svakako „Složna braća“, „Lepa sela lepo gore“, „Rat uživo“, „Vratiće se rode, trilogija „Meso“ i „Kosti“ (u pripremi je treći deo pod nazivom „Koža“). Uradio je, pored ostalog, i muziku za film „Normalni ljudi“ Olega Novkovića.

Dva puta je okupljao grupu prijatelja u neformalni muzički sastav „Kolja i smak belog dugmeta“ i snimio sa njima dva albuma. Za seriju „Senke nad Balkanom“ sa Manjifikom je otpevao pesmu „Divna“. Autor je kultne pesme „Haljinica boje lila“.

BONUS VIDEO: Poziv na protest advokata 2. oktobra Nela Mihajlović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)