Bivši učesnici rijalitija govorili su o stravičnim scenama koje su doživeli u rijalitiju i psihičkim posledicama nakon izlaska iz istog.

Nekadašnji učesnici rijaliti programa „Farma“ i „Zadruga“ koji se emitovao na televiziji Pink, kao i rijalitija „Parovi“ koji se emitovao na televiziji Hepi, dali su svoj sud o programima u kojima se propagira nasilje.

PROČITAJTE JOŠ:

O pogubnom uticaju koji je učešće u tim rijalitijima imalo na njih, kao i sa kakvim posledicama su se suočavali, govorili su za Nova.rs Ana Ćurčić, Nemanja Nikolić, Semir Džanković i Katarina Živković.

Ana Ćurčić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ana Ćurčić je bila deo šeste sezone rijaliti programa „Zadruga“ u kom je njen privatni život bio glavna tema. Ona je u dogovoru sa vodećim ljudima televizije Pink odlučila da uđe u šou program kako bi napravila veću gledanost ,ali i suočila se sa svojim partnerom Zvezdanom Slavnićem, koji ju je unutra prevario, o čemu je prošle godine govorila u našoj emisiji „Ispovest“.

„Otišla sam na sastanak, imala sam tri sastanka, na prvom sastanku sam bila sa tri člana produkcije, na drugom sam bila sa čelnikom ženskim, pričali smo kako i šta, na tom drugom sastanku sam rekla glasno i jasno da se Zvezdana Slavnića i te kako plašim i da je to jedini razlog zbog kog se bojim da uđem u rijaliti. Maltretirao me je psihofizički i ja zbog toga ne mogu da uđem. Neposredno pred ulazak u ‘Zadrugu’ sam i kontaktirala Acu Bulića. Rečeno mi je da se ničega ne bojim, da mi on ne može ništa, da ću imati dvojicu iz obezbeđenja, čak i četvoricu, pa i osmoricu, da ukoliko to bude pojačano, da će oni stajati tamo gde ja spavam i da se ne brinem oko toga. Rečeno mi je da nijednog momenta ne brinem da meni može nešto da se desi, a onda sam ja išla nekom logikom, pa pobogu, na televiziji sam, ima toliko ljudi, pa i da se nešto desi, biće neko da me zaštiti. Od te zaštite, slaba valjda.“

Ana Ćurčić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ona je rekla i da zahtevi koje je imala nisu ušli u ugovor.

„Ne, ja ugovor nisam ni dobila do dana današnjeg. Pročitala sam ugovor i kada sam htela da uzmem drugi primer ugovora, rekli su mi da treba Željko MItrović da potpiše to i da će mi ugovor dostaviti, naravno, poverovala sam. i rekla sam da nema problema. U ugovoru su stajala opšta pravila, kao neki kućni red. Ne sme da se vređa na nacionalnoj osnovi, dogovorila sam se usmeno da ću imati obrok i cigarete.“

Ana Ćurčić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„O kaznama nije bilo reči kada smo pričale jer sam smatrala da sve što sa nekim popričaš ljudski, da će to tako i biti. Tako da su te pare meni uzete, i neka su, njima na čast. Ugovor nisam dobila, rekla sam da mi je od nenormalne važnosti da imam jednom nedeljno razgovor sa psihijatrom, to nisam dobila, nikakav kontakt sa svojom decom nisam imala. Ja sam tamo bila potpuno izolovana od spoljnog sveta i prepuštena produkciji da se sa mnom radi kako su hteli.“

Ana Ćurčić je u emisiji otkrila i šta bi pitala čelnike rijalitija „Zadruga“ da ima priliku da ih sretne.

„Kako vas nije sramota? Da ovo radite nekome ko je majka i ćerka, a da se na tome uzimaju pare.“

Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Nemanja Nikolić je učestvovao u dva rijaliti programa, „Dvor“ koji se emitovao na TV Pink i u rijalitiju „Parovi“ koji se emitovao na TV Hepi.

„Prvi je bio pevački i to je okej, a ovaj drugi ne znam, ušao sam na mesec dana da pevam, ali sam ostao šest meseci. Ja sam dosta pozitivnog izvukao iz tog rijalitija. Dobio sam novu publiku, crtao sam po ceo dan. Crtao sam čačkalicom i svaki dan sam na papiru oslikavao svoje psihičko stanje. Bilo je tu anđeo bez glave, reka, gola ženska dela beo glave i tako. Psihijatar je bio tamo i pitao me je šta to znači, ja mu kažem da sam se tako osećao. Sada ne bih ušao nikada. Posle toga sam zdravstveno otišao u onu stvar.“

Pevač je nakon izlaska iz rijalitija dobio infarkt.

„Jeste, ali ne bih da pričam o tome, pričao sam to već dosta puta…“, rekao je Nemanja u našoj emisiji „Ispovest“.

Semir Džanković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pevač Semir Džanković je 2015. godine ušao u šestu sezonu rijalitija „Farma“ u kojoj se nije proslavio, te se danas kaje zbog samog ulaska. On je istakao da je to bio loš put, kao i da je u tom trenutku želeo brže da dođe do popularnosti.

„Na televiziji je sve bilo drugačije, a kada uđeš tamo ,sve se menja. Nisam se ostvario u toj ulozi, kajem što sam sam ušao, nije to pravi put za mene, trebalo je da pevam i radim ono što i danas. Hteo sam brzo do slave. Stekao sam neku popularnost, imao sam neku priču tamo. Bio sam tamo mesec i po dana. Gde god se pojavim, ne dozvoljavam da budem neprimećen. Nisam ništa radio ciljano. Kada je trebalo da uđem u Farmu, čelnici produkcije su mi rekli da sam previše iskren, idem srcem i nisam za to. Lično su me oni odgovarali od toga, noć pre ulaska u karantimnsu mi rekli da odlažu moj ulazak. Ja razmišljam kako sad, a oni mi kažu da sam previše iskren za to, i da kada uđem tamo više ne mogu da mi pomognu, već si u sistemu i ne možemo da ti pomognemo, to mi je rekla Milica Mitrović, ali ja sam bio tvrdoglav.“

Semir Džanković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pevač je istakao šta smatra svojom najvećom greškom.

„To što sam dozvolio da budem toliko izigran, da sam ja jednoj ženi, majki opsovao decu, toga se i danas stidim, izvinio sam se 100 puta javno. To je ta psihološka igra, razočarao sam se u sebe. Dozvolio sam da uđem u raspravu i svađam se sa ženskom osobom. To su novinari iskoristili da ubace nacionalizam. Kada sam izašao sa Farme, sutradan kada sam video naslove, nije mi bilo dobro. Tada sam shvatio da ljudi nisu gledali koliko su čitali. Prozvali su me nacionalista, i ovakav i onakav, primao sam preteće poruke. Doživeo sam neprijatne situacije na ulici kada sam bio sa ženom i porodicom, lik me prepoznao i krenuo da prebacuje, da ne spominjem sada, daleko bilo“, rekao je Džanković u našoj emisiji „Ispovest“.

Foto: Nova.rs/video

Pevačica Katarina Živković učestvovala je u trećoj sezoni rijaliti programa „Farma“ 2010. godine u kom je odnela pobedu. Ona je tokom učešća stekla veliku popularnost, ali u realnom životu, sve je bilo drugačije.

„Posle rijalitija sam imala mučne momente, imala sam sve naslovnice, sve emisije su me zvale, da neko to vidi, rekao bi ‘vau kakve su to haljine’ i tako dalje, a ja u tom trenutku nisam imala osnovnih sredstava, pa ni lek da kupim u apoteci. Teško je to kada se sudare dve strane… Ništa nije onako kako izgleda… Nakon izlaska iz rijalitija sam osetila i bojkot nekih ljudi, pitali su se što sam baš ja pobedila“, ispričala je, između ostalog, Katarina u našoj emisiji „Ispovest“.

BONUS VIDEO: Čak je i njima jasno, samo se Vučić pravi lud: Snažna poruka bivših učesnica rijalitija o Mitrovićevoj mašineriji koja seje zlo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare