Foto: RB/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia,EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV, Goran Srdanov/Nova.rs,

Niko ni u najgoroj noćnoj mori ne želi da zamisli kako se oseća roditelj koji izgubi svoje dete.

Životi slavnih, imućnih i uticajnih ljudi se često vide kao idealni. Ipak, ima onih čiji životi su nakon tragičnih gubitaka dece zauvek promenjeni.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedavno je domaću javnost uzdrmala ispovest psihijatra Sande Rašković Ivić. Njen sin Jovan Ivić je u januaru ove godine izvršio samoubistvo, a ona je pre nekoliko dana prvi put progovorila o ovoj najtežoj temi. Naime, rekla je da je imala stav da ni ona više ne treba da živi, ali je posle nekog vremena shvatila da zbog unuka i svoje drugo dvoje dece mora da nastavi dalje.

Foto: Printscreen/RTS2

I slavni glumac Srđan Žika Todorović je pre nekoliko godina izgubio sina. Oni su ga u porodičnom stanju pronašli mrtvog, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok bio sindrom iznenadne smrti kod dece.

“Otkako nam se desilo ono sa Dekijem, izgubio sam apetit zbog depresije. I ja, i moja Ana. Smršao sam jer ne mogu da jedem. Razmišljali smo oboje o drugom detetu, i ne znamo. Nikad se gore u životu nisam osećao. Ja osećam to kao neku rupu u duši koja je nenadoknadiva. Svi mi govore: ‘Moraš da nastaviš dalje, moraš da napraviš drugo dete…’ A onda mi razmišljamo, pa je krenula ta korona i sve ostalo. Ne zna čovek šta da radi kad mu se tako nešto desi“, rekao je jednom prilikom Žika Todorović za Nova.rs.

Srdjan Zika Todorovic
Srđan Žika Todorović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Mnoge strane poznate ličnosti doživele su slične tragedije.

Keli Preston i Džon Travolta su za vreme porodičnog odmora na Bahamima pronašli sina Džeta, koji je u tom trenutku imao 16 godina, kako mrtav leži u kupatilu. Umro je od infarkta. Džet je u detinjstvu patio od Kavasakijevog sindroma, retke autoimune bolesti, a dijagnostifikovan mu je i autizam.

Džon Travolta je 2020. godine doživeo još jednu tragediju, kada mu je supruga takođe preminula.

Keli Preston i Džon Travolta Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Nekadašnji svetski bokserski prvak Majk Tajson u teškoj kategoriji doživro je tragediju 2009. godine. Naime, njegova četvorogodišnja ćerka Eksodus umrla je nakon što joj se za vreme igre zapetljao električni kabl trake za trčanje oko vrata, zbog čega se ugušila.

Majk Tajson
Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI

Poznati muzičar Prins 1996. je dobio sina. Nažalost, mališan je umro nekoliko nedelja kasnije zbog retke nasledne bolesti – Fajferovog sindroma (bolest deluje na rast i oblik kostiju). Malenog Amira svakog dana su hranili preko cevčice i samo držali za ruku. Nakon što je doktor predlagao neke zahvate koji mu mogu produžiti život, ali ne i poboljšati kvalitet život, Prins je bio taj koji je rekao: „Moramo da ga pustimo.“

Princ Foto: SUPPLIED BY LMKMEDIA / Landmark / Profimedia

Glumica Mia Ferou je izgubila dvoje dece: usvojenu ćerku Tam koja je preminula kada joj je srce iznenada otkazalo u 19. godini, kao i biološku ćerku Lark, od posledica komplikacija virusa AIDS.

Sejdž Stalone, sin filmskog „opakog momka“ Sillvestera Stalonea, preminuo je u 26. godini od posledica srčanog udara.

Miljenik Holivuda Kijanu Rivs i njegova tadašnja devojka Dženifer Sajm su dobili ćerku, ali je bila mrtvorođena. Kijanu je taj gubitak teško podneo, a samo 18 meseci kasnije pogodila ga je još jedna tragedija – Dženifer je poginula u saobraćajnoj nesreći.

Kijanu Rivs Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

BONUS VIDEO: TOP 5 najboljih frajera Jugoslavije

Komentari

Svi komentari (0)