Doris Bizetić se bori sa teškom dijagnozom: Probudila sam se skoro slepa

Sudbine 22. jan. 202212:41
Podeli:
Doris Bizetić
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Doris Bizetić, veliku popularnost stekla je devedesetih godina kada je zajedno sa svojim ocem, kantautorom i šoumenom Borisom Bizetićem učestvovala u TV programu “BB šou”.

Pročitajte još:

Tokom proteklih godina nismo je mnogo viđali u medijima, znamo da se udala i rodila ćerku ali manje poznata stvar iz njenog života je da se već godinama bori sa teškom bolešću.

Doris je 2010. godine rodila ćerku Anabelu, a šest meseci kasnije osetila je da je jako slaba.

"Od kako sam se porodila, osećala sam da sam fizički mnogo slabija. Pripisivala sam to porođaju, dok se na leto 2011. godine jednog jutra nisam probudila skoro slepa.Otišla sam odmah kod lekara.Konstatovano je da sam izgubila skoro 80 odsto vida na jednom oku. Tako je počelo", ispričala je jednom prilikom Doris.

S obzirom da mnoge bolesti imaju simptome slične multiploj sklerozi, skoro dve godine niko od doktora sa sigurnošću nije mogao da uspostavi dijagnozu:

"Dve godine sam išla na kontrole, preglede... Sumnjalo se na viruse, lajmsku bolest. Ni magnetne rezonance nisu davale dijagnozu. Bilo mi je strašno. Bolesna sam, ali ne znam od čega. Nisam znala šta da mislim. Kada su mi konačno 2013. godine iz kičme izvadili tečnost koja je sa sigurnošću pokazala da je reč o multiploj sklerozi, samo na sekund sam osetila olakšanje. Dobro je, znam šta mi je.

Doris Bizetić
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Istinska borba počinje kada je shvatila da je njena bolest neizlečiva.

"Najponosnija sam na to što još hodam. Ljudi sa ovom bolešću najčešće završe u invalidskim kolicima. Ja još hodam! Imam jake bolove u kičmi, jaka svetlost mi smeta, ne podnosim buku, osetljiva sam na dodire. Ali ćerki ništa ne uskraćujem. Trudim se da jednog dana kada se bude prisećala detinjstva ne mora da kaže kako je mama stalno bila loše. Želim da kaže kako je imala veselo detinjstvo crtajući i igrajući se sa mamom", rekla je tom prilikom za beogradske medije.

BONUS VIDEO: Anja Mit: Nekad mi se dopada kad gledam sebe, a nekad gađam televizor

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar