Šta ćemo slušati na Evroviziji 2021. godine

Showbiz 23. feb. 202114:13 > 14:24
Podeli:
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Grupa Hurricane, prošlogodišnje pobednice Beovizije, predstavljaće Srbiju i ove godine na Evroviziji sa novom pesmom "Loco loco". Javni servis je juče zvanično potvrdio ime nove pesme, nakon što su pojedine države učesnice ovog prestižnog muzičkog takmičenja već objavile svoje numere, ili imena numera.

Na listi pesama koje su potvrđene za učešće na Evroviziji 2021. godine, između ostalih, nalaze se i pesma „Maps“, predstavnika Irske, zatim „Discoteque“, predstavnika Litvanije, ali i „Here I Stand“, predstavnika Severne Makedonije. Ove pesme naći će se u prvoj polufinalnoj večeri takmičenja 18. maja ove godine. Iste večeri nastupaće i Hrvatska sa pesmom „Tick-Tock“, Kipar sa pesmom „El diablo“, Izrael sa pesmom „Set Me Free“, Norveška sa pesmom „Fallen Angel“, ali i Ukrajina sa pesmom „Shum“.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je u pitanju drugo polufinalno veče koje će biti održano 20. maja ove godine, na takmičenju će nastupiti Češka sa pesmom „Omaga“, Grčka sa pesmom „Last Dance“, Moldavija sa pesmom „Sugar“, Albanija sa pesmom „Karma“, Finska sa pesmom „Dark Side“, ali i devojke iz grupe Hurricane, odnosno, Srbija, sa pesmom „Loco loco“.

Potvrđene su i pesme određenih država finalista.

Direktno u finalu,  22. maja ove godine, nastupa Francuska sa pesmom „Voilà“ i Španija sa pesmom „Voy a quedarme“.

Pesma “Loco Loco” priprema se u studiju od prošle godine, a u toku su finalni detalji na kojima rade producenti Nemanja Antonić i Darko Dimitrov, dok je Sanja Vučić napisala tekst.

Takmičenje za pesmu Evrovizije 2021. godine biće održano na drugačiji način u maju, u holandskom gradu Roterdamu, zbog ograničenja koja proističu zbog pandemije kovid-19, saopštili su nedavno organizatori.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar